Ukrali novčanike njemačkim turistima

Za krađu tešku najmanje 12.500 kuna se sumnjiči 28-godišnjakinja, a 45-godišnjak je ukrao 1.500 kuna

CRIKVENICA Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Riječ je o dvije krađe kojima je oštećeno dvoje Nijemaca. sumnjiče se 28-godišnja hrvatska državljanka i 45-godišnji hrvatski državljanin, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 1. kolovoza ove godine u središtu Crikvenice 28-godišnjakinja iskoristila gužvu na trgu te je iz torbice 53-godišnjeg njemačkog državljanina otuđila novčanik s novcima, dokumentima i bankovnima karticama. Time ga je oštetila za najmanje 12.500 kuna.
U trgovačkom centru je pak 28. kolovoza u Crikvenici, istovrsno kazneno djelo počinio 45-godišnjak također iskoristivši gužvu i nepažnju 55-godišnje njemačke državljanke. Materijalna šteta se cijeni na oko 1.500 kuna.
Tijekom istraživanja svi otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnici.

Oboje navedenih osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela krađe, a 28-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

error: Content is protected !!