VIDEO Posjetili smo državne prvake u moto slalomu: pogledajte kako voze Šmričani

Naglasak je na vještini, ne brzini, otkrili su Mauro i Matija na treningu na Kartodromu Bura

ŠMRIKA Moto klub Šmrika Racing Team prije nekoliko dana osvojio je naslov prvaka Hrvatske u moto slalomu. Iz Zagreba su u Šmriku titulu donijeli Mauro Marohnić, Matija Juriša i Marino Ahel. Nakon osvojene titule Mauro i Matija opušteno su trenirali na Kartodromu Bura u Šmriki koji drži obitelj Vukas. Posjetili smo kartodrom da vidimo kako izgleda taj moto slalom i kakvi su planovi kluba osnovanog prije dvije godine, koji broji 27 članova iz Šmrike, Hreljina, Križišća i Kraljevice. Moto klub Šmrika Racing Team zasad ima petoricu natjecatelja koji se natječu na utrkama pod okriljem Hrvatskog moto saveza.
– Tek će nam sljedeća sezona biti prva prava sezona. Ove godine nismo mogli sudjelovati na svim utrkama sezone koja starta u proljeće, a završava u rujnu. Ove sezone smo išli vidjeti da li možemo i koliko možemo. Pokazalo se da možemo. Postali smo prvaci Hrvatske, pričaju Mauro i Matija kojima se zbog posla na treningu nije mogao pridružiti Marino.
U svim vrstama utrkama je bitno biti najbrži. U moto slalomu da bi bio najbrži, moraš prije svega biti najvještiji.
– Naglasak je na vještini, ne brzini. Brzine se kreću od 5 do 10 kilometara na sat. Vozi se minutu i pol, dva puta, objašnjavaju prvaci Hrvatske.

Mladi Šmričani već razmišljaju o sljedećoj sezoni.
– U planu je nastup na moto reliju ulicama Zagreba i nastup na skuter utrkama. To su natjecateljski planovi. A što se tiče kluba, želimo ga omasoviti. Tko god želi, dobrodošao je u Moto klub Šmrika Racing Team. Nadamo se da će i sponzori pomoći funkcioniranje kluba, kažu Mauro i Matija.

Marko Grahovčević morao je pomoć prvacima držati pehare

Postoji još jedna želja.
– Vratiti moto susret u uvalu Črišnjeva. Pet godina su naši stari okupljeni u Moto klub Blue Pampers organizirali moto susrete. Posljednji se održao 2011. godine. Tada je sve stalo. Mi želimo vratiti tradiciju, kažu Šmričani.