Uskrsnice za bakarske umirovljenike

Pravo na uskrsnicu od 40 eura imaju umirovljenici s primanjima do 425 eura i stariji od 65 bez primanja

BAKAR Povodom Uskrsa, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić donio je Odluku o isplati prigodnog dara (uskrsnice) umirovljenicima s područja Grada Bakra.

Pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 40 eura ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Bakra koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 425 eura mjesečno, neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) kao i osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu. Pravo na dodjelu prigodnog dara (uskrsnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu koji rade s nepunim radnim vremenom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su dostaviti ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika i dokaz o visini mirovine (odrezak mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda HZMO-a) ne stariji od dva mjeseca.
Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, dužne su dostaviti potvrdu da nisu korisnici prava iz Mirovinskog osiguranja koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.
Podnositelj koji po prvi puta podnosi zahtjev za ostvarivanje prava na prigodan dar za umirovljenike dužan je dostaviti i obostranu presliku važeće osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu.

Zahtjev se može predati u elektronskom obliku putem mrežnih stranica Grada Bakra https://www.bakar.hr/obavijesti-bakar-2/item/1919-isplata-prigodnog-dara-uskrsnice- umirovljenicima-grada-bakra ili osobno na adresi Grad Bakar, Primorje 39, 51 222 Bakar.

Rok za predaju tražene dokumentacije je 14. travnja. Isplata uskrsnica za umirovljenike bit će realizirana tijekom ožujka i travnja 2023. godine. Za prigodne darove (uskrsnice) umirovljenicima Grad Bakar je u Proračunu osigurao gotovo 40 tisuća eura.