Uskršnji trening u domu u Šmriki, poznatom po „topljenju” kilograma

U samo dvije godine vježbanje u Šmriki postalo je popularno među stanovnicima Kraljevice, Bakra, Hreljina, Crikvenice, Omišlja… Atletico Team za petak u domu u Šmriki najavljuje mali spektakl za ljubitelje sporta i rekreacije  

Šmrika – Društvo sportske rekreacije „Atletico Team” u petak u 18 sati u Šmriki organizira prvi Uskršnji zajednički trening. Trener Adam Mešanović najavljuje mali spektakl u Društvenom domu Ivica Turina u Šmriki gdje „Atletico Team” inače održava svoje treninge.

U domu u Šmriki svakodnevno, ujutro i poslije podne, trenira aktivnih 50 članova Društva sportske rekreacije. Tome treba dodati i 17 djece iz područne škole s kojima trener Mešanović radi volonterski. U samo dvije godine vježbanje u Šmriki postalo je popularno. Ne samo među žiteljima Šmrike i Kraljevice već i šire. U šmrički dom na treninge dolaze stanovnici Bakra, Hreljina, Crikvenice, Omišlja, Rijeke… Pročulo se kako se na vježbanju u Šmriki s lakoćom skidaju kilogrami.

„Nemam posebne programe, radim na zdravlju, funkcionalnom treningu s naglaskom na mobilnost, fleksibilnost, kardiovaskularnu izdržljivost, imam vježbe snage. Najmlađi član ima četiri, a najstariji 75 godina. Da, istina je da se kod nas kilogrami skidaju kao od šale. U nekoliko mjeseci jedna je gospođa koja je prvi put u teretanu ušla s 50 i koju godinu izgubila 50 kilograma. U dva mjeseca je drugi naš član izgubio 15 kilograma. Radimo, skidamo kile, uz osmijeh, priča Mešanović.

U šmričkom domu za djecu se organiziraju i radionice zdravlja, humanitarne akcije za štićenike kraljevičke Fortice.

U petak će na Uskršnji zajednički trening, uz mnoštvo članova, doći fizioterapeut i nutricionist. Nakon vježbi, slijedi party za članove.