Najveći projekt 2020. u Kraljevici uređenje okoliša dvorca Frankopan

Niz projekata priprema se u Šmriki. Najznačajniji su POS-ovi stanovi i trg

Kraljevica – Na skupu u Šmriki vezanom za korištenje doma, gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić govorio je o puno bitnijim stvarima za Šmriku. O projektima koji čekaju mjesto u 2020. godini i u nekim sljedećim godinama. O projektima koji će izmijeniti Šmriku jer je jasno da Kraljevica mora privući novo stanovništvo kako bi se razvijala. Upravo je Šmrika veliki potencijal po tom pitanju. Nakon izgradnje autoceste, mnogi su prepoznali Šmriku kao mjesto za život, a treba osigurati uvjete da bi novih stanovnika bilo još više.

Vizualizacija budućeg uređenja okoliša dvorca Frankopan

Sigurno najznačajniji projekt su POS-ovi stanovi i šmrički trg, u što će se uložiti šest i pol milijuna kuna. Ove godine uložit će se 300 tisuća kuna u urbanističke planove kako bi Šmrika dobila pretpostavke za smisleni razvoj. Toliko će se, zahvaljujući EU izvorima, uložiti u uređenje dječjeg parka u Šmriki. Zacrtano je i proširenje groblja u mjestu. Mogu se pribrojiti i dva projekta vezana uz Šmriku. Jedan je uređenje edukativne ribarske staze Neriz. Milijun kuna stižu iz Europe, posredstvom LAGUR-a Tunera. Radovi bi trebali početi na jesen. Jedan od većih projekata je rekonstrukcija lučice Črišnjeva, u partnerstvu s ŽLU Bakar-Kostrena-Kraljevice. Oko 12 milijuna kuna bi se uložilo u uređenje Črišnjeva, ali i osiguranje alternativnog povezivanja s Krkom u slučaju problema s Krčkim mostom.

Vizualizacija budućeg uređenja okoliša dvorca Frankopan

Značajna ulaganja u Šmriku ne znače da se neće ulagati u gradsko središte. Ovogodišnji gradski proračun raspolaže s 34 milijuna kuna. Najveći ovogodišnji projekt u Kraljevici je uređenje okoliša dvorca Frankopan. Ugovor s izvođačem vrijedan deset milijuna kuna potpisat će se drugi tjedan. U planovima za 2020. godinu je Uređenje Trg Zrinski – Ljetna pozornica (3,5 milijuna kuna), proširenje groblja Kraljevica (2.5 milijuna kuna), cesta Podbanj 2 (2.2 milijuna kuna), novo parkiralište i cesta na Carovu (700 tisuća kuna), uređenje plaže Lipica – Oštro (700 tisuća kuna, od čega 388 tisuća kuna sufinanciranje Ministarstva turizma) koje će završiti do sezone, obnova sportskog igrališta kod škole (500 tisuća kuna), uređenje dječjeg i sportskog parka Carovo koji će nositi ime paraolimpijke Milke Milinković…

error: Content is protected !!