Uspjeh Mosta je najava potencijala za lokalne izbore

U Senju su Most koji je predvodio Bezjak stigao do devet posto glasova. U Crikvenici je Most uhvatio šest posto i treću poziciju

CRIKVENICA/SENJ Pjesma u izbornom stožeru Mosta sve je rekla o zadovoljstvu rezultatima na parlamentarnim izborima. Most je osvojio osam mandata. Dobar rezultat postigao je Most i u Hrvatskom primorju. U Senju je stigao do devet posto glasova. U Crikvenici je Most uhvatio šest posto i treću poziciju. S četiri glasa više od Domovinskog pokreta.

Najzaslužniji za uspjeh Mosta u Senju sigurno je Hrvoje Bezjak, nezavisni kandidat na Mostovoj listi u 9. izbornoj jedinici. Mostovac iz Svetog Jurja kaže da je u politiku ušao prije mjesec i pol dana.
“Most mi je dao povjerenje da ih predstavljam u Senju i Ličko-senjskoj županiji. Pošto sam imao samo tri tjedna za pripremu, uz poslovne obveze, nisam uspio napraviti puno i doprijeti do ljudi. Rezultat nije loš iako puno ljudi nije znalo da sam na listi. Svi lički portali su objavljivali kandidate u Lici, mene nisu spominjali tako da sam bio dosta medijski zakinut. Ali dobro, ja sam se trudio, sam sam bio u tome, sam sam sve radio, od biračkih odbora do plakata i svega ostaloga. Most je u Senju dobio 293 glasa ili 9,26 posto. To je u Senju dobar rezultat. Ja osobno u Senju sam dobio 138, a u cijeloj izbornoj jedinici 160 preferencijalnih glasova. Prema listama, treći sam političar u Senju po preferencijalnim glasovima“, rekao je Bezjak dodajući kako planira izlazak na lokalne izbore.

Hrvoje Bezjak

Na listi Mosta u osmoj izbornoj jedinici našla su se dva crikvenička imena. Igor Posarić i Tessa Tomas.
“Most je zadovoljan rezultatima izbora u Crikvenici tj. trećoj poziciji po broju osvojenih glasova, ali smo isto tako svjesni da postoji ogroman prostor za napredak. Po raspoloživom buđetu i prisutnosti u medijima nismo mogli parirati “velikim” strankama. Na izbore smo izašli samostalno, ne skrivajući se iza dugačkih lista koalicijskih stranaka, te je time ovaj rezultat i veći. S druge strane, taj rezultat nas obvezuje da se dobro pripremimo za lokalne izbore gdje očekujemo da ćemo biti prepoznatljiva politička opcija. Ulazak Marina Miletića u Sabor kao nositelja liste u 8. izbornoj jedinici rezultat je otvorenog i iskrenog pristupa biračima koje Marin u svojem budućem radu sigurno neće razočarati. Okrećemo se lokalnim problemima i mogućnostima unapređenja kvalitete života u našem kraju. Glavne smjernice koje će Most u svojem radu slijediti su stvaranje boljih uvjeta života i rada za mlade, zaštita okoliša, unapređenje svih vrsta usluga i servisa građanima, poboljšanje uvjeta poslovanja gospodarskih subjekata i pomoć najugroženijima”, kaže Posarić zahvaljujućima biračima koji su dali povjerenje Mostu.