VIDEO/FOTO Bikeri blokirali Krčki most – U znak prosvjeda protiv naplate, mostarinu plaćali lipama

Pripadnici prometne policije pokušali su bikere usmjeriti u jednu naplatnu  traku, no oni su se oglušili i zauzeli sve trake na ulazu u most…

Rijeka – Kilometarske kolone na Krčkom mostu uobičajena su slika tijekom ljetne turističke sezone, a dodatne gužve stvorilo je četrdesetak bikera. Razlog prometnom kolapsu na mostu je prosvjedna akcija grupe BikeRIce i BikeRI čiji su članovi, ali i istomišljenici koji su ih podržali u akciji, danas mostarinu plaćali – u lipama.

Jasno da je takva situacija do „mirovanja“ usporila protočnost mostom, a time su bikeri ukazali na neprihvatljivost činjenice da je Krčki most jedini hrvatski most pod naplatom.

Ova diskriminacija stanovnika Primorsko-goranske županije već je godinu dana tema javnih rasprava, političkih inicijativa, čak i ustavnih tužbi, no dosad nije bilo većeg rezultata.

Iako su stranke poput Unije Kvarnera i PGS-a, koje su pokrenule ove inicijative, uspjele iza sebe okupiti najveći dio županijske javnosti, umjesto traženog ukidanja mostarine, ovog tjedna dogodilo se sezonsko poskupljenje koje je nastupilo s ljetnom sezonom.

Hoće li bikeri imati više uspjeha na ovom planu, pokazat će se uskoro…

Bikeri Blokirali Krčki Most – U Znak Prosvjeda Protiv Naplate, Mostarinu Plaćali Lipama

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!