VIDEO Mitan marina gradi i drugu halu za smještaj plovila

Nova hala stajat će 1,3 milijuna eura, bit će nešto veća od postojeće koja ima kapacitet 85 plovila

NOVI VINODOLSKI Mitan marina položila je kamen temeljac za još jednu halu za smještaj plovila u Poslovnoj zoni Zapad u Novom Vinodolskom. Treći je to veliki korak firme u vlasništvu švicarske kompanije Mitan holding. Najprije je izgrađena marina sa 180 vezova na istočnom izlazu iz Novoga. Potom je podignut prvi hangar za smještaj plovila na suhom u Poslovnoj zoni Zapad kapaciteta 85 brodova. Treći poslovni zalogaj je gradnja hale koja će kapacitetom nadmašiti prvu halu.

Polaganje kamen temeljca

Novi hangar gradi se na parceli uz postojeći. Nova hala raspolagat će s 3.350 kvadrata, što je desetak posto veća kvadratura od prve hale koja je ispunjena plovilima. Hala bi trebala koštati oko 1,3 milijuna eura, a izgradit će se do jeseni. Kamen temeljac položili su direktor marine Tomislav Salopek i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić. Mitan marina će se s ukupno 6.500 kvadrata zatvorenog prostora za plovila moći pohvaliti da su marina s najvećim kapacitetom na suhom vezu na Sjevernom Jadranu.

Direktor Salopek i gradonačelnik Piškulić u prvoj hali u zoni

U Mitan marini ističu dvije činjenice. Na žalost, susrećemo se, u najmanju ruku, neshvatljivim administrativnim situacijama. Tu se misli na činjenicu da se čestica na kojoj će niknuti nova hala, istovremeno nalazi u poslovnoj zoni, ali i u takozvanom morskoj zoni tri kilometra od mora. To u konačnici znači da društvo mora platiti vrlo visoki doprinos za gradnju kao da primjerice gradi apartmane, ističu u novljanskoj marini. Investitor ističe još jednu činjenicu. Nije predviđena niti jedna kuna poticaja za ovakvu vrstu investicije te se hala financira isključivo iz sredstava investitora. Hala će se izgraditi do jeseni.

Nova hala gradi se u susjedstvu postojeće

Nautički vezovi u Mitan marini nisu u cijelosti rasprodani te se još može naći mjesta za godišnje vezove koji su sigurna opcija. Kada se ljeti svi brodovi iz hale presele u more, preostaje vrlo malo ili ništa slobodnih mjesta u samoj luci.

error: Content is protected !!