VIDEO Stolnotenisači Sv. Jakova na velikom turniru u Zagrebu, Karli Ivčić zlato

Memorijal Lovre Ratkovića okupio je 399 natjecatelja u 12 mlađih kategorija. Među njima je i sedmero Jakovara

JADRANOVO Sedmero natjecatelja Stolnoteniskog kluba Sveti Jakov Jadranovo nastupilo je na 44. memorijalnom turniru Lovro Ratković. Memorijal u zagrebačkom Domu sportova okupio je 399 natjecatelja u 12 mlađih kategorija. Boje jakovarskog kluba branili su David Ahel, Gabriel Gržac, Petra Ivčić, Karla Ivčić, Klara Prpić, Matilda Salma i Veronika Salma. Natjecatelje iz Jadranova vodio je trener Dominik Salma.

Nadomak prolaska grupe bio je Ahel u kategoriji najmlađih kadeta. Trojica od četvorice igrača imali su identičan omjer pobjeda i poraza, a set razlika udaljila je Davida od šesnaestine finala. U istoj kategoriji Gržac je stigao do osmine finala, gdje je bio bolji osječki stolnotenisač koji je osvojio broncu na turniru. Karla Ivčić je u grupi osvojila prvo mjesto. Pobijedila je petu igračicu na rang listi mlađih kadetkinja Petru Gašpar (HASTK Mladost Zagreb) rezultatom 3:2. Jakovarka je stigla do četvrtfinala gdje je bila bolja stolnotenisačica iz Jaske koja je na turniru osvojila drugo mjesto. Ahel, Petra Ivčić, Prpić te sestre Salma završili su natjecanje u skupini.

Gabriel Gržac stigao je do osmine finala

Jakovari su dočekali trijumf na turniru drugog dana. Karla je u svojoj kategoriji najmlađih kadetkinja osvojila prvo mjesto te potvrdila svoju dominaciju u Hrvatskoj u toj kategoriji. Grupu je prošla kao prvoplasirana bez izgubljenog seta. Sve protivnike do finala također pobjeđuje bez izgubljenog seta. U finalu je bila bolja od Sare Rivetti (Zagorec Krapina) 3:2. I to nakon što je dva puta gubila u setovima. Fantastičnu igru prikazala je u petom setu. Spasila je dvije meč loptice i osvojila turnir.

Za vikend stolnotenisači putuju u Donju Stubicu na 4. memorijal Drago Čordaš.

Karla i trener Salma

Ahel i Gržac