VIDEO Senjski vatrogasci slave sv. Florijana

Senjski vatrogasci upalili su sirene, održat će izbornoj skupštinu i pohoditi misu

SENJ Uz paljenje svijeća za sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje kod Centralnog križa, senjski vatrogasci, predvođeni zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Senja Zvonimirom Lončarićem,obilježili su Dan sv. Florijana – nebeskog zaštitnika vatrogasaca i Dan vatrogastva. Istovremeno, obilježavanje svoga dana označili su i paljenjem zvučne i svjetlosne signalizacije na vatrogasnim vozilima ispred senjske vatrogasne postrojbe u trajanju od jedne minute.
– U 17 sati danas održat ćemo i izbornu skupštinu DVD-a Senja, a također ćemo na spomendan sv. Florijana sudjelovati na večernjoj misi u senjskoj katedrali, rekao je zapovjednik Lončarić.

Tradicionalno obilježavanje Dana Sv. Florijana – nebeskog zaštitnika vatrogasaca i Dana vatrogastva u punom obimu planiranih aktivnosti nije se moglo održati već drugu godinu za redom zbog epidemije uzrokovane korona virusom. No, unatoč ograničenjima, koja uzrokuje epidemiološka situacija, vatrogasci u Senju i na prostoru cijele Ličko – senjske županije obilježili su svoj dan, skromnije nego što je uobičajeno, pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera.

error: Content is protected !!