Vozači kamiona lažirali vrijeme provedeno za volanom

Dvojica vozača zatečena su u vožnji s tuđom karticom digitalnog tahografa

Crikvenica – Na području nadležnosti Policijske postaje Crikvenica policija provodi akciju pojačanog nadzora teretnih vozila u prometu. U protekla 24 sata tom prilikom su na Jadranskoj magistrali zatekli dvojicu vozača, starosti 37 i 40 godina, koji su u upravljanju teretnim vozilima koristili tuđu karticu u digitalnom tahografu. Riječ je o uređaju za evidentiranje svih parametara vožnje i aktivnosti vozača.

U digitalnom tahografu teretnog vozila marke MAN s priključnim vozilom, splitskih registracijskih oznaka, i u vozilu marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, uporabom nepripadajuće kartice evidentirano je lažno vrijeme vožnje vozača.

Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, spomenuti vozači su novčano sankcionirani, kao i vlasnici vozila, tvrtke sa sjedištem u Splitu i Zagrebu. Propisane kazne za vozače su od 1.500 do 3.000, za odgovornu osobu od 5.000 do 12.000, a za pravnu osobu od 15.000 do 40.000 kuna.

error: Content is protected !!