Vrtić Fijolica otvorio izložbu grafike u Novom

Predstavljeni radovi djece su rezultat obuke koje su odgajatelji prošli tijekom ciklusa radionica pod nazivom „Mala škola grafike“ voditeljice Dubravke Kanjski

NOVI VINODOLSKI Izložba grafika djece vrtića „Fijolica“ otvorena je u u Narodnoj knjižnici i čitaonici Novi Vinodolski. Predstavljeni radovi su rezultat obuke koje su odgajatelji prošli tijekom ciklusa radionica pod nazivom „Mala škola grafike“ voditeljice Dubravke Kanjski. Program „Male škole grafike“ imao je za cilj podučiti odgajatelje grafičkim tehnikama pogodnim za rad s predškolskom djecom te tako obogatiti njihov rad.
Tijekom radionica odgajatelji su naučili niz grafičkih tehnika – od kartonskog i kolažnog tiska, preko monotipije i pečatnog tiska do stirotiska i kolografije. Potaknuti velikim interesom djece za igru i stvaranje grafičkim likovnim tehnikama, odgajatelji i stručni tim oformili su u vrtiću Centar za istraživanje grafike, za koji je ravnateljica Nensi Dražić nabavila sav potreban pribor, uključujući i malu grafičku prešu.

Pedagoginja i umjetnica Dubravka Kanjski je poručila:
„Bilo je veliko zadovoljstvo raditi s kolektivom koji je okrenut učenju i stalnom stručnom usavršavanju. Odgajatelji su pokazali veliki interes za grafiku, a što je još važnije, implementirali su je u svoj rad a rezultat toga može se vidjeti na ovoj prekrasnoj izložbi“.
Ravnateljica vrtića mr. sc. Nensi Dražić je istaknula da je izložba pokazala koliko je kreativnost važna, korisna i zabavna.
“Ona utječe na ljudske vrijednosti i ponašanje, a zaslužna je za razvoj i napredak pojedinca, ali i društva. Ona je najbolji odgovor na dilemu da li se kreativci rađaju ili se mogu stvoriti odgojem, učenjem i vježbanjem? Svaki je čovjek kreativan. Razlika je jedino u stupnju mogućnosti i količini realizacije. No ako ne vježbamo, ne istražujemo i ne kušamo probuditi usnuli svijet ideja u nama, on će zauvijek ostati
skriven. Ako misliš da možeš, ili da ne možeš, obično si u pravu”, istaknula je ravnateljica novljanskog vrtića.

error: Content is protected !!