ERSTE AD

Za četiri mjeseca Ulica Podbanj u novom ruhu

Već se projektira i treća dionica ulice, najavljuje gradonačelnik Kraljevice Čandrlić

KRALJEVICA Što točno obuhvaća druga faza rekonstrukcije Ulice Podbanj II koju smo najavili jučerašnjim tekstom nakon potpisivanja ugovora Grada Kraljevice s izvođačem, firmom Dinocop iz Omišlja?

Ukupna vrijednost investicije je 2,1 milijuna kuna, od čega je udio Grada Kraljevice za izgradnju odnosno rekonstrukciju same prometnice milijun kuna. Rekonstrukcija ulice obuhvaća proširenje kolnika na širinu od 5,5 metara i uređenje nogostupa na obje strane ulice. Radovi uključuju izgradnju oborinske kanalizacije, premještanje postojećih instalacija i izgradnju telekomunikacijske kanalizacije u ukupnoj duljini od 200 metara. Povući će se vodovod u dužini od 400 metara i sanitarna kanalizacija u dužini od 130 metara, na što će se utrošiti milijuna kuna. Radovi će potrajati četiri mjeseca.

“Potpis ovog ugovora nastavak je zacrtanog, trasiranog i zahtjevnog puta na koji smo prije tri godine krenuli i ritma koji smo si nametnuli, kojeg učinkovito i uspješno pratimo. Posebno me raduje što smo nakon nedavno izgrađene dionice Podbanj I, sada u prilici nastaviti s obnovom cestovne, vodovodne i kanalizacijske infrastrukture u nastavku izgrađene dionice. Izgradnjom cestovne dionice Podbanj II riješiti ćemo pitanje koje građane na tom području tišti već godinama i stvoriti normalnije, ugodnije uvjete za život, istovremeno podižući standard života naših sugrađana. Na tom, vrlo lijepom području Kraljevice imamo niz kuća i stanara, od kojih se nerijetki bave i turizmom, pa me dodatno raduje činjenica po kojoj će ova investicija otvoriti dodatne potencijale i na tom području. Tu nije kraj, već idejno i projektno oblikujemo i nastavak, odnosno dionicu Podbanj III, koja nam je sljedeća na tom prostoru u planu i na redu, a kojom će se otvoriti dodatni potencijali gradnje, stanovanja i turizma, sve u skladu s prostorom na potpuno harmoničan i neinvazivan način“, ističe gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.

U tijeku je niz projekata na području Grada Kraljevice. Obnova kupališta Oštro i plaže Lipica, proširenje groblja Kraljevica, uređenje okoliša dvorca, centra za posjetitelje i interpretacijskog centra u sklopu projekta “Putovima Frankopana”, projekt uređenja Trga Zrinski kroz projekt “Povežimo se baštinom“, uređenje ribarske staze u Nerizu… Odvija se završna komunikacija s APN-om oko raspisivanja javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji POS-ove zgrade u Šmriki.

error: Content is protected !!