Za deset dana počinje gradnja nove infrastrukture u PZ Zapad

Grad Novi potpisao je ugovor s crikveničkom Izgradnjom o izvođenju radova. Uvođenje infrastrukture na neiskorištene parcele projekt je vrijedan 12 milijuna kuna, a Europa pokriva 55 posto

NOVI VINODOLSKI Potpisan je ugovor o izvođenju radova na projektu Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad – Novi Vinodolski s izvođačem radova, Izgradnjom d.o.o. iz Crikvenice. Ugovor potpisan s izvođačem radova vrijedan je 11,4 milijuna kuna. Početak radova očekuje se za deset dana. Potpisali su ga gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i direktor izvođača radova Arsen Bistričić. Radovi će potrajati 16 mjeseci.
Gradonačelnik Piškulić predstavio je projekt koji podrazumijeva ulaganje u poboljšanje kvalitete i dostupnosti osnovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad u Novom Vinodolskom. Projekt će omogućiti aktivaciju neaktivnih parcela u poslovnoj zoni, nove investicije, povećanje broja poduzetnika, povećanje broja novih radnih mjesta, ali i očuvanje postojećih radnih mjesta koja su ugrožena zbog izostanka investicija u konkurentnost postojećih poduzetnika.

Podsjetimo da je Grad Novi Vinodolski prije dvije godine Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta podnio projektnu prijavu za projekt Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad – Novi Vinodolski. U svibnju je stiglo zeleno svjetlo za projekt koji će se financirati iz
Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova u projektu iznosi 12 milijuna kuna dok je iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava 6,6 milijuna kuna odnosno 55 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Projektom je obuhvaćen dio poslovne zone Zapad, površine gotovo 13 hektara. Izgradnja infrastrukture uključuje izgradnju nove vodoopskrbne mreže, odvodnje, elektroničko – komunikacijske infrastrukture, javne rasvjete i prometnice, U Poslovnoj zoni Zapad posluje 14 poduzetnika. U zoni je najzastupljenija djelatnost pratećih usluga u nautičkom turizmu (održavanje plovila, servisiranje motora, suha marina) te postoji snažan interes za širenje upravo ove djelatnosti. Očekuje se da će realizacija ovog projekta doprinijeti aktivaciji još minimalno osampoduzetnika, što će doprinijeti i povećanju broju zaposlenih, ali i proširenju postojećih djelatnosti u poslovnoj zoni.

error: Content is protected !!