Održana Zagrebačka noć na plaži Škver

Društvo okuplja 150 članova, a plan je okupiti 300 senjskih Zagrepčana

SENJ Uspješnu Zagrebačku noć na senjskoj plaži Škver 2 organiziralo je Društvo Senjana i prijatelja Senja Nehaj iz Zagreba. Okupio se veliki broj članova društva, Senjana i gostiju koji borave u gradu. Dijelila se riba, pjevalo se i plesalo pod zvjezdanim nebom s pogledom na more. Druženje je glazbom pratio TS Arija iz Senja u kojem pjeva i svira i član društva Miljenko Prpić.

Društvo koje širi i vrednuje kulturne, povijesne, sportske i druge vrijednosti senjskog kraja organizirajući pritom radionice i predavanja, glazbene večeri, ali i humanitarne akcije osnovano je na inicijativu senjskih entuzijasta koji žive u Zagrebu 2015. godine. Društvo baštini tradiciju nekadašnjeg Društva Senjana koje je postojalo sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali se, na žalost, početkom Domovinskog rata ugasilo. Članovi društva mogu biti svi građani Zagreba koji su porijeklom iz Senja i koji su raznim načinima vezani za Grad Senj, a trenutno ih ima 150. Predsjednik društva je Juraj Mandekić, dopredsjednik Marko Tomljanović, a tajnik Anton Tomljanović.

Društvu Senjana i prijatelja Senja Nehaj cilj je, uz okupljanje Senjana iz Zagreba i svih prijatelja Grada Senja, poticanje i održavanje veza Zagreba s tijelima Grada Senja, društvenim, gospodarskim, turističkim, znanstvenim, kulturnim i sportskim organizacijama, kako bi pomagli razvitku područja Grada Senja, te promicanje izvornih vrijednosti s područja Grada Senja. Udruga se bavi i izdavanjem časopisa, knjiga i publikacija te održavanjem tečajeva i poduka. Pozivaju sve Senjane i prijatelje Senja na učlanjivanje, a plan im je okupiti 300 aktivnih članova.

error: Content is protected !!