Za deset dana počinje uređenje Pavlinskog trga vrijedno 11,5 milijuna kuna

Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik Rukavina najavio je da će radovi trajati šest mjeseci te dodao da očekuje završetak u roku kako bi Senj spremno dočekao turističku sezonu

Senj – Potpisan je ugovor o uređenju Pavlinskog trga u Senju. U ime Senja ugovor je potpisao gradonačelnik Sanjin Rukavina, a u ime izvođača prokuristica tvrtke Sitolor iz Slavonskog Broda Anja Kamerer. Ukupna vrijednost investicije je 11,5 milijuna kuna s PDV-om. Grad Senj tako nastavlja s ulaganjem u uređenje najuže jezgre grada Senja. Zaštićena povijesna urbanistička cjelina grada Senja upisana je u Registar nepokretnih spomenika kulture Republike Hrvatske te uživa posebnu skrb i zaštitu.

Projektnim zahvatom planira se novo kameno popločenje, uređenje pješačke površine s ugostiteljskim terasama i kontaktnog područja s okolnim ulicama, postavljanje rasvjetnih tijela, podzemno polaganje postojeće elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme. U planu je i popunjavanje trga novom vegetacijom.

Gradonačelnik Rukavina rekao je kako će planirani zahvat radova trajati šest mjeseci te dodao da očekuje završetak u ugovorenom roku kako bi spremno dočekali turističku sezonu 2020. godine te kako bi ugostitelji mogli nesmetano obavljati svoju djelatnost. Prokuristica Kamerer potvrdila je kako će radovi biti izvršeni u ugovorenom roku sukladno ugovorenoj dinamici te izrazila nadu kako će gradonačelnik i građani Senja nakon završenih radova biti zadovoljni novim stanjem. Izvođenje radova trebalo bi započeti za desetak dana.

error: Content is protected !!