Za javne gradske potrebe Grad Senj 7,7 milijuna kuna

Više od trećine sredstava usmjerit će se u vrtić Travica

SENJ Značajna sredstva, u iznosu oko 7,7 milijuna kuna, Grad Senj izdvojit će u 2021. godini za javne gradske potrebe. Tako je gotovo 2,7 milijuna kuna namijenjeno Dječjem vrtiću Travica za sufinanciranje predškolskog odgoja i naobrazbe, a za promicanje sportskih aktivnosti milijun kuna. S tim da će se još 300 tisuća kuna preko GKD Senj uložiti u održavanje i opremanje sportskih objekata.

Za stipendiranje učenika i studenata Grad Senj izdvojit će se 230 tisuća kuna. Sufinancirat će redovitu djelatnost i posebne programe Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva s 664 tisuće kuna. Sredstva za sufinanciranje redovnih djelatnosti i posebnih programa Gradske knjižnice Senj ove su godine u odnosu na prošlu uvećana. Razlog je planirano proširenje knjižnice, za što je potrebno kupiti dodatni prostor. Radi se o iznosu od 1,3 milijuna kuna. Djelatnost i posebni programi Gradskog muzeja Senj bit će sufinancirani od strane Grada s oko 850 tisuća kuna.

Program “Športom protiv droge i ostalih ovisnosti” dobit će 20 tisuća kuna, a za ostale ustanove, udruge i akcije bit će izdvojeno oko 650 tisuća kuna.