Za vikend još osmero pozitivnih u Novom i Crikvenici

Novljanski stožer Civilne zaštite traži od pučanstva dodatni oprez, ako treba maske i na otvorenom

NOVI VINODOLSKI Jutrošnji podaci o broju pozitivnih na području Hrvatskog primorja su sljedeći: Crikvenica 78, Bakar 57, Vinodolska općina 38, Novi Vinodolski 33 i Kraljevica 26. U odnosu na petak Crikvenica ima osmero oboljelih više, Vinodolska općina ima četvero bolesnih više, Novi Vinodolski osmero, a Kraljevica troje. Jedini svježim podacima može biti zadovoljan Bakar koji je za jednu osobu smanjio broj pozitivnih u odnosu na petak te za još dvoje u odnosu na početak prošlog tjedna.

Stožer Civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog, u suradnji s nadležnom epidemiološkom službom, poduzeo je sve potrebne radnje kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti (utvrđivanje mjesta zaraze oboljelih, identificiranje kontakata, propisivanje samoizolacije, podrška u nabavci namirnica i osnovnih potrepština).
Stožer apelira na obvezu nošenja maske u svim zatvorenim prostorima te na otvorenom gdje se ne može održavati propisana socijalna distanca. Također, mole se građani da se u slučaju kontakta sa zaraženim osobama ponašaju odgovorno i da se pravovremeno jave nadležnim službama.
Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: info@novi-vinodolski.hr.

error: Content is protected !!