Učenici i djelatnici OŠ Bakar poklonili se Vukovaru i Škabrnji

Zapaljene su svijeće, a učenici su kroz predavanje doznali više o žrtvi Vukovara

BAKAR Učenici i djelatnici OŠ Bakar obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje uz prigodno paljenje svijeća. U prostoru škole učenici su prigodno uredili kutak koji su posvetili sjećanju na Vukovar. S pijetetom su se prisjetili dana kada je pao herojski grad Vukovar. Uz paljenje svijeća, u tišini svi učenici, djelatnici škole i predstavnici Grada Bakra, odali su počast svima koji su sudjelovali u obrani, palim braniteljima, herojima, žrtvama agresorske politike istrebljenja i poniženja jednoga naroda.

S početkom prvog sata ravnatelj škole Tomislav Uzelac-Šćiran obratio se s nekoliko prigodnih riječi, nakon čega su zapaljene svijeće. Nakon uvodnih riječi ravnatelja uslijedilo je predavanje učenicima koje je pripremio profesor povijesti Ivica Terihaj. Učenici mlađih razreda, uz prisustvo ravnatelja i predstavnika Turističke zajednice Grada Bakra napravili su zajedničku “milenijsku” fotografiju.

Bitka za Vukovar bila je najveća i najkrvavija u Domovinskom ratu, stoga zauzima posebno mjesto u našim srcima, poručili su Bakrani.

error: Content is protected !!