Zahuktala se Aglomeracija: radi se na 20 lokacija, otvaraju se nova gradilišta

Nova gradilišta u Dramlju, Crikvenici i Povilama

NOVI VINODOLSKI/CRIKVENICA Nakon završetka turističke sezone, u sklopu projekta Sustav odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce radovi se trenutno izvode na dvadesetak lokacija na području Crikvenice i Novog Vinodolskog. Već su otvorena gradilišta u Dramlju: u Klanfarima, Ulici Kačjak (kućni brojevi 50a, 58 i 67a), Ulici Manestri, prvom i drugom prilazu M. Muževića, Ulici braće Košuljandić (od kb. 73) te Ulici Josipa Tome Košuljandića. U Crikvenici se radi u ulicama Kralja Tomislava i Vatroslava Lisinskog. U Novom Vinodolskom gradilišta su aktivna u Povilama (Ulica Milana Butkovića), kao i u naselju Grabrova (između Ulice Sopot i izlaza na magistralu, kod k.b. 13, Sopot).

Otvaraju se nova gradilišta. Tako se na području Dramlja izvode radovi u Ulici Katrica i na Šetalištu braće Domijan. U Crikvenici se radi na Jadranskoj magistrali (istočno od SPAR-a). U Povilama se radi u Ulici 19. dalmatinske divizije i na magistrali, a očekuje se početak radova u Ulici Gromačine u Crikvenici.
Uz ove radove izvode se i radovi sanacije cjevovoda metodom bez iskopavanja u Selcu, u ulicama Matkino, Brdo, Jesenova.

Kako je pojedine radove teško izvesti bez povremenog zatvaranja pojedinih dionica, odnosno preregulacije prometa, iz VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol zamoljavaju građane da se koriste alternativni pravci, te da se pridržavaju postavljene privremene prometne regulacije.
Tako se do naselja Kačjak može doći Ulicom Milovana Muževića, do Stanice za tehnički pregled vozila Ikarplast preko Mosta branitelja iz Domovinskog rata prometnicom prema Triblju (Vinodolska ulica), zatim skretanje desno u smjeru Grižana i natrag Kotorskom ulicom u smjeru stanice. U ulicama u kojima nije moguće organizirati alternativne pravce (slijepe ulice) građane se moli za strpljenje i razumijevanje.