Zasad ništa od restorana ispred driveničkog kaštela

Vinodolska općina još nije pokrenula pregovore o prodaji stare škole u Driveniku, u kojem je nekad radio ugostiteljski objekt, no krenut će se u proceduru čim se otvori mogućnost u proračunu

Drivenik – Kaštel u Driveniku nesumnjivi je turistički potencijal. Iako se u driveničkom kaštelu odvija određen broj manifestacija, jasno je da frankopanski kaštel ima puno više potencijala. Uz daljnje uređivanje kaštela i osmišljavanje manifestacija, vrlo je bitno ponudu kaštela upotpuniti ugostiteljskom ponudom. Idealna lokacija je stara drivenička škola koja je jedno vrijeme i funkcionirala kao ugostiteljski objekt. Postoji ideja u Vinodolskoj općini da se u staru školu ponovno useli ugostiteljski objekt.

Na aktualnom satu općinskog vijeća Vinodolske općine nezavisnog vijećnika iz Drivenika Darka Jerčinovića je zanimalo da li je Općina razgovarala s vlasnikom zgrade ispred kaštela Drivenik, u kojoj je djelovao ugostiteljski objekt. Odnosno je li Općina pokrenula pregovore oko prodaje objekta kako bi se otvorila mogućnost za ponovno otvaranje restorana u toj zgradi. Otvaranje restorana sigurno bi pridonijelo turističkom buđenju kaštela, ali i kvalitetnijoj turističkoj ponudi cjelokupnog Vinodola, uvjeren je vijećnik Jerčinović.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Vinodolske općine Miljenko Šimić je odgovorio da još nije ništa dogovoreno jer zasad nema prostora u proračunu. Kad se otvori mogućnost u proračunu, krenut će se u proceduru, najavio je pročelnik Šimić.

error: Content is protected !!