Lipanj u Crikvenici prepun manifestacija

Središnja manifestacija u prvom dijelu lipnja je sedmi Tjedan plave ribe. Crikvenicom će prodefilirati mali nogometaši, mažoretkinje i rukometaši. Kvarner Expo ispunit će drugu polovicu lipnja. Sutra se otvara izložba o prvom trajektu u Hrvatskoj “Prva na Jadranu”. Fešta od črešanj održat će se 15. i 16. lipnja.

Crikvenica – Kiša je napokon napustila našu svakodnevicu, užareno ljeto još je daleko, a ušli smo u lipanj, mjesec idealan za manifestacije koje organizira i podupire TZ Grada Crikvenice, uz podršku Grada Crikvenice.

Lipanj će ponuditi nekoliko manifestacija koje će privući tisuće sportaša. Već prvog dana lipnja Crikvenica je ugostila Savate open Crikvenica koji je privukao 600 sportaša iz Hrvatske, Italije, Austrije i Mađarske. Međunarodni veteranski rukometni turnir ispunit će vikend pred nama. U Crikvenicu će dovesti desetak ekipa sa 120 iskusnih rukometaša. Od 12. do 15. lipnja u grad stiže tisuću mažoretkinja na Europsko prvenstvo mažoretkinja. Istog vikenda održava se i nogometni turnir za djecu Crikvenica Cup na koji stiže tisuću djece, uz još tisuću najvjernijih navijača, njihovih roditelja.

Središnja manifestacija u prvom dijelu lipnja je sedmi Tjedan plave ribe odnosno “Cesta plave ribe”. Radi se o manifestaciji inspiriranoj ribarskom tradicijom Crikvenice u sklopu koje će ugostiteljski objekti na crikveničkoj rivijeri nuditi maštovita jela od plave ribe. U petak (7. lipnja) je predviđena prezentacija “Ceste plave ribe”. Ponudit će se gastro stol, goste će privući Show cooking, kulinarska radionica za sve goste s poznatim kuharima koji će pripremati, naravno, plavu ribu. Uz degustiranje vina dočekat će se ribarske brodove. Dan kasnije na programu je Ribarska fešta od plave ribe na Veloj paladi. “Cesta plave ribe” će ponuditi i kulinarsku radionicu za profesionalne kuhare na kojoj će se pripremati moderna jela od plave ribe, a organizirat će se i kulinarska radionica za dugogodišnje crikveničke goste. Tjedan završava u petak 14. lipnja s Večerom ribarske tradicije. Tijekom Tjedna plave ribe Crikvenicu će posjetiti studijska grupa novinara iz Slovenije. Neće se niti Slovenci “izvući” od radionice. U manifestaciju koja slavi plavu ribu uključit će se i influenceri iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Inače, tijekom cijelog ljeta na crikveničkoj rivijeri će se organizirati ribarske večeri u suradnji s ribarskim društvima.

Povodom 60 godina pokretanja prve trajektne linije na Jadranu, Crikvenica – Šilo, sutra se otvara izložba “Prva na Jadranu”. Fešta od črešanj održat će se 15. i 16. lipnja.

Prodajno izložbeni sajam suvenira Kvarner Expo održat će se od 21. do 23. lipnja. Stiže 60 izlagača iz cijele Hrvatske, a prateća manifestacija je “Vino s okusom soli” koja će okupiti 15 vinara Crikvenica, Novog, Istre, Vrbnika, Pelješca, Kutjeva, Kutine, Osijeka… Na stara vremena podsjetit će Regata drvenih barki 22. lipnja u Selcu.

Ova sezona će ponuditi novi koncept crikveničkih manifestacija. Pet top manifestacija nose zajednički nazivnik “Signature events” (Eventi s potpisom). U tu skupinu spadaju Ethno Selce (12. i 13. srpanj), CrikvArt (19. i 20. srpanj), Dani turizma (od 1. do 4. kolovoza), Selce Streetart festival (9. i 10. kolovoz) te Ribarski tjedan (24. do 31. kolovoza).

U drugu skupinu spadaju programi koji se izmjenjuje na tjednoj bazi. Ponedjeljak i utorak su rezervirani za glazbene večeri u Selcu i Crikvenici, srijede za tradicionalne ribarske večeri u Crikvenici i Selcu, četvrtci za Melodije s okusom mora, petak za “Tribute Nights”, a nedjelje za ovoljetnu novinu, kino na otvorenom koje će se smjestiti na Balustradi. Ljeto će ponuditi i 2. Festival na Palade. Ideja se rodila povodom 130. obljetnice turizma, manifestacija se pokazala dobrom pa je logično da postane tradicija. Tema Festivala su sedamdesete prošlog stoljeća.

Što se tiče očekivanja od same sezone, direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić ističe da je očit kasni booking. Malo zbog lošeg vremena, malo zbog buđenja konkurenata, a dijelom zbog navike gostiju iznikle posljednjih godina da se odlučuju za ljetovanje kroz last minute booking.

error: Content is protected !!