ŽLU Crikvenica položila vijenac u more za blagdan sv. Nikole

Zbog epidemije je izostala tradicionalna blagdanska plovidba za djecu

CRIKVENICA Blagdan Svetog Nikole, zaštitnika djece, ribara i pomoraca prijašnjih je godina obilježavala gužva na crikveničkoj Veloj paladi. Naime, ŽLU Crikvenica tradicionalno je organizirala besplatnu plovidbu crikveničkom akvatorijem, za što se uvijek tražila karta više. Djeci je vožnja brodom bila uistinu posebno iskustvo jer je mnogima od njih to bila prva plovidba, ističu u ŽLU Crikvenica.

Uz vožnju brodom, ŽLU Crikvenica je lani s Udruženjem obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine organizirala i podjelu friganih ribica i pića, te je u pratnji brojnih članova ribarskih društava sa područja Grada Crikvenice tradicionalno položen vijenac u more za sve pokojne ribare i pomorce. Nažalost, ŽLU Crikvenica ove je godine zbog epidemije mogla samo položiti vijenac u more i tako odati počast generacijama crikveničkih ribara i pomoraca.
– Nadamo se da ćemo sljedeće godine ponovno moći organizirati proslavu blagdana našega zaštitnika Svetog Nikole kako smo to činili i prijašnjih godina. Posebice se nadam da ćemo ponovno gledati sretna i nasmijana lica naših najmlađih sugrađana prilikom vožnje brodom jer uz njihove osmijehe jednostavno i vi budete sretni i zadovoljni, ističe ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić, čestitajući djeci, ribarima i pomorcima blagdan sv. Nikole.