ŽLU Crikvenica: Završavaju se luke Crikvenica i Perčin, idu Podvorska i Črni mul

U tijeku je investicijski ciklus vrijedan 60 milijuna kuna

CRIKVENICA Upravno vijeće Županijske lučke uprave Crikvenica prihvatilo je Plan i program rada i razvoja luka ŽLU Crikvenica za 2020. godinu. Prihvaćanjem Plana i programa rada nastavlja se sa najvećim investicijskim ciklusom u povijesti vrijednim 60 milijuna kuna.
Godišnjim programom rada i razvoja luka ŽLU Crikvenica za 2020. godinu predviđen je nastavak ulaganja u dogradnju luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica. Za navedeni projekt osigurano je gotovo 33 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju sekundarnog lukobrana i dogradnju Male palade. Na važnosti daje i činjenica da je ovaj projekt bio drugi po redu u Republici Hrvatskoj, a prvi u Primorsko – goranskoj županiji među projektima koji se financiraju iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.
Također, realizacijom radova na popločenju partera obalnog zida, postavljanju priključnih ormarića za struju i vodu, postavljanju hidrantske mreže i hortikulturalnog uređenja u prvoj polovici 2020. godine planiran je i završetak radova na projektu rekonstrukcije luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Perčin u Jadranovu. Isto tako, planirana je i sanacija dijela obalnog zida u luci Selce na potezu od dizalice do novoizgrađenog obalnog zida na Obali hrvatskih branitelja.

Perčin

Podvorska

 

 

 

 

 

 

Krajem 2019. godine ishodovana je pravomoćna građevinska dozvola za dogradnju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Podvorska u Crikvenici, te je u planu osigurati financijska sredstva putem natječaja resornog ministarstva i Primorsko-goranske županije radi realizacije navedenog projekta. Projektom je planirano rušenje postojećeg srednjeg gata (osim samoga vrha gata), te gradnja novoga gata na približno istoj poziciji, te gradnja još jednoga gata. Planom davanja koncesija predviđeno je i ugovaranje koncesije radi realizacije projekta legalizacije i dogradnje luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Črni mul u Crikvenici, a realizacijom kojega bi se bolje zaštitila plovila u luci, te bi se povećao broj komunalnih i nautičkih vezova.
Kao ključ održivog razvoja Županijska lučka uprava Crikvenica dugoročno se opredijelila za transparentno i odgovorno poslovanje koje nastavljamo i u narednim godinama, a u prilog tome ide i bezuvjetno mišljenje dobiveno u 2019. godini od strane Državnog ureda za reviziju, dok realizacijom investicijskog ciklusa započetog 2019. godine ŽLU Crikvenica radi na stvaranju čvrstih temelja za nadogradnju turističke i nautičke ponude u Gradu Crikvenici, navodi ravnatelj Mario Kružić.

error: Content is protected !!