Žminj poziva na craft beer festival

U petak i subotu u Žminju će se predstaviti deset pivara

ŽMINJ Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća Žminj craft beer festival. Festival se održava u petak i subotu (2. i 3. rujna) s početkom u 17 sati. Ljubiteljima dobre craft pive predstavit će se deset pivara. Iz Istre nam dolaze četiri: Bruman craft brewery iz Buzeta, SUXO iz Pule, Kampanjola iz Svetvinčenta i Vergal brewery iz Savudrije. Ostalih šest pivara dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske: King’s brew iz Rijeke, Saperlot iz Varaždina, Devetka craft iz Zaboka, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, Houblon iz Zagreba i Pivovara 022 iz Šibenika. Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja, uz potporu Općine Žminj i TZ Općine Žminj.

Kroz program festivala u Žminju goste će voditi Borna Šmer. Svaki dan organizirat će se dva kviza kako bi se posjetitelji bolje upoznali sa svijetom craft pive. U sklopu festivala osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne cole posluživati će se prva hrvatska craft cola Monada iz Rijeke.

Na festivalu nećete ostati gladni jer tu je tim iz Rijeke Fumo Santo food truck sa burgerima, pomesom, vege tortiljama, hot dogom sa kobasicom i kotlovinom, OPG Žminjski gušti sa tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i slatki kutak. Svaka festivalska večer završiti će sa koncertom. U petak nastupa riječki Belfast food, a u subotu TTRT, bend iz Pazina. Oba dana publiku će zabavljati i DJ Neno iz Žminja.