Znanstvenica preuzela hotel: goste će privući programi, nema više čekanja prolaznika na recepciji

Fizičarka s PMF-a Sanja Josef Golubić smatra da su prirodne ljepote, kulturno naslijeđe, gastronomija i sport aduti koji će hotel ostaviti otvorenim 365 dana u godini

SENJ Novinar se u dva slučaja nađe u nedoumici kako započeti tekst. Kad nije uočio ništa zanimljivo ili kad je primijetio mnoštvo zanimljivosti pa ne zna otkud početi jer se sve čini važnim i nesvakidašnjim. Srećom, priča o novom početku senjskog hotela, koji dosad nije značio puno za senjski turizam, nas muči s uvodom jer vrvi detaljima koji intrigiraju.

Krenimo od direktorice hotela. Možete li vjerovati da će jedini senjski hotel voditi znanstvenica, fizičarka s PMF-a Sanja Josef Golubić? Prva dama hotela je znanstvenica koja potpisuje otkriće za kojim se tragalo 30 godina. Kako otkriti Alzheimer prije simptoma. Kako se dogodio veliki životni obrat?
Suprug i kolege su kupili hotel koji je prodavala banka. Lani u svibnju sam prvi put došla ciljano u Senj. Ne pamtim kad sam ranije bila u Senju, možda u prolazu. I čim sam vidjela hotel sam zaključila: ovo je neprocjenjivo. Uz fenomenalnu poziciju, adut hotela je svakako koncesija na glavnu gradsku plažu Banja. I već 15. srpnja smo preuzeli hotel, objašnjava nam donedavna Zagrepčanka.

Hotel s 36 soba i 3 apartmana promijenio je ime iz Libra u Boutique hotel Bura 45 stupnjeva N. Željelo se imenom promovirati buru i činjenicu da Senj leži na 45. paraleli. Što se često zaboravlja ili ne naglašava dovoljno, primijetit će Sanja Josef Golubić. Hotel se kompletno preuređuje, estetski redizajnira. S jedne strane inzistira se na modernijem pristupu, a s druge strane uređenje soba prati podneblje, tradiciju i lokalne specifičnosti. Tako će, primjerice, jedna od soba promovirati glagoljicu.

Nećemo na recepciji čekati prolaznike već ćemo osmisliti program i ponuditi ga agencijama da ga prodaju u naše ime, rekla nam je Sanja Josef Golubić dodajući da je plan da hotel radi čitavu godinu. Plan je, također, da se hotel otvori početkom svibnja. U sezoni bi hotel trebao zapošljavati više od 30 ljudi. Jezgru će činiti lokalni ljudi, a sa strane će doći kadar koji se ne može naći u Senju. Obzirom da će hotel raditi 365 dana, i oni će doseliti u Senju. Dakle, kao u udžbeniku demografije. Radna mjesta privlače nove stanovnike. Posebna pažnja posvetit će se gastro ponudi. Preferirat će se lokalni proizvodi. Želja je originalnom ponudom ucrtati Senj na gastronomsku kartu Hrvatske.

U misiji hotela stoji zapisano: kreirati tim motiviranih i educiranih profesionalaca koji vole svoj posao i ljude, ostvariti toplu domaću atmosferu koja će privlačiti goste te ih motivirati na povratak, ulagati u inovativne aktivnosti, popuniti hotel inovativnom turističkom, kulturnom i sportskom ponudom, promovirati povijesno nasljeđe, kulturu i tradiciju grada. Da se samo dio zacrtanih zadataka ispuni, neka nova turistička bura morala bi zapuhati Senjem i 45. paralelom.

error: Content is protected !!