Zona na Kukuljanovu na 40 posto kapaciteta

Poduzetnici su smanjili broj zaposlenika koji dolaze na posao od 30 do 70 posto, kaže direktorica Zone Sciucca naglašavajući da su kontrole pridržavanja mjera stalne i stroge

KUKULJANOVO Industrijska zona Bakar radi na 40 posto kapaciteta, doznali smo od direktorice Industrijske zone Bakar Linde Sciucce.
Poduzetnici su smanjili broj zaposlenika koji dolaze na posao od 30 do 70 posto, ovisno o prirodi posla. Neke firme su kompletno organizirale rad od kuće. Neke su prihvatile preporuke Vlade da se organiziraju dva tima. Dio firmi poslao je radnike na godišnji odmor. Restorani, ugostiteljski objekti i centri poput Mime i Lesnine potpuno su zatvorili vrata. Firme koje prodaju građevinski materijal organizirale su prodaju online. Centri su zatvoreni, a roba se dođe preuzeti. S druge strane, centri koji nude prehranu i drogeriju, poput Plodina, Konzum i Lidla rade skraćeno, do 17 sati.
“Nije da nema cirkulacije u Industrijskoj zoni Bakar, ali daleko manje od uobičajenog radnog dana. Bitno da nije potpuno ključ u bravi, da se ipak funkcionira, uz pridržavanje svih preporučenih mjera”, ističe direktorica Zone.
Direktorica Industrijske zone Bakar Sciucca kaže da su kontrole stalne.

Strogo se kontrolira situacija u Zoni. Stožer Civilne zaštite Grada Bakra i vatrogasci dva do tri puta dnevno kontroliraju da li se u Zoni pridržava propisanih mjera. Dodatno mi iz Industrijske zone Bakar dva puta dnevno kontroliramo da li se svi u Zoni drže pravila igre.

Teško je u ovom trenutko procijeniti kako će se pandemija korona virusa reflektirati na gospodarstvo.
“Prerano je za zaključke. Najvažnije je pitanje koliko će trajati ovakva situacija. Bit će jako dobro ako sve završi za mjesec dana. Ako potraje duže…”, ističe direktorica industrijske zone na Kukuljanovu.

error: Content is protected !!