Župan Komadina primio svjetske prvake: među njima i jakovarski boćar Šaban

Primanje je priređeno za ovogodišnje svjetske prvake s područja Županije, petero sportaša i jednu ekipu

RIJEKA Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina primio je ovogodišnje svjetske prvake s područja Županije. Među petero svjetskih prvaka i jednom ekipom svoje mjesto je zaslužio Karlo Šaban iz Boćarskog kluba Jadranovo. Kao reprezentativac je na svjetskom prvenstvu u boćanju u Francuskoj osvojio naslov svjetskog prvaka u disciplini pojedinačno klasično. Tome je pridodao i svjetsku broncu u štafetnom izbijanju s Filipom Klarićem. Župan Komadina na prijemu u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja je uputio zahvalu što su prezentirali svoju zemlju i županiju na svjetskim natjecanjima.

Član Ocean kluba Rijeka Petar Klovar je krajem rujna postavio novi svjetski rekord u dubinskom ronjenju bez peraja i osvojio zlatnu medalju na CMAS Svjetskom prvenstvu u Kasu u Turskoj.

Vitomir Maričić slavio je na AIDA Svjetskom prvenstvu na Cipru, u disciplini ronjenja u dubinu bez peraja. Na istom natjecanju Petar Klovar okitio se srebrnom medaljom u disciplini povlačenja po konopu zaronivši čak na 119 metara i tako potvrdio status “najdubljeg” hrvatskog ronioca u povijesti.

Marina Mavrinac Matulja, članica Sportskog ribolovnog društva Zubatac iz Lovrana, osvojila je zlatnu medalju u sportskom ribolovu na 28. svjetskom prvenstvu u francuskom gradiću Le Treblade.

Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, dvostruki je svjetski prvak u jedrenju na dasci u disciplini slalom. Prvu nagradu je osvojio u Danskoj 2018. godine, drugu na svjetskom prvenstvu koje se održalo u rujnu u Grčkoj.

Kuglačice KK Mlaka Rijeka osvojile su prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u kuglanju održanom u Kranju i Kamniku. Kuglački klub Mlaka već dugi niz godina ostvaruje iznimne rezultate, a u ovoj su godini još bile pobjednice Svjetskog kupa održanog u Otočcu, a ženska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na IX. Svjetskom ekipnom prvenstvu u Poljskoj.