Županija dijeli stipendije za deficitarna zanimanja

Na popisu je 13 deficitarnih zanimanja odnosno fakulteta, a stipendija iznosi tisuću kuna

RIJEKA Raspisan je natječaj za dodjelu novih 17 stipendija studentima deficitarnih zanimanja, a 20 studenata i u ovoj akademskoj godini ostaju županijski stipendisti jer su za to stekli sve uvjete, rekla je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić te pozvala studente da na web stranicama Primorsko-goranske županije pogledaju uvjete natječaja i prijave se ukoliko se školuju za jedno od 13 deficitarnih zanimanja.

U akademskoj godini 2020/21. godini to su kineziologija, strojarstvo, geodezija, elektrotehnika, logopedija, farmacija, geografija, matematika, biologija, računalstvo, fizika, socijalna pedagogija i rehabilitacija.

Ove je godine za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano 370 tisuća kuna. Stipendije će se isplaćivati u iznosu od 1.000 kuna mjesečno. Ključni kriterij za dodjelu je upravo deficitarnost odabranog studijskog programa, a natjecati se mogu studenti koji imaju prebivalište na području Primorsko-goranske županije najmanje šest mjeseci prije raspisivanja natječaja, te oni koji su u posljednje dvije godine školovanja ostvarili prosjek ocjena od najmanje 3,00.

error: Content is protected !!