Na području Novog nađena granata iz Drugog svjetskog rata

Granata njemačke proizvodnje pronađena je na širem području Novog Vinodolskog

NOVI VINODOLSKI Policija je u proteklih desetak dana u sklopu provedbe akcije Manje oružja – manje tragedija evidentirala šest dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava, kao i pronalazak zaostale topničke granate iz Drugog svjetskog rata. Granata njemačke proizvodnje pronađena je na širem području Novog Vinodolskog. Sve su preuzeli djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske uprave primorsko-goranske te će se zbrinuti prema pravilima struke, izvješćuje PU primorsko-goranska.
Građani s područja Gorskog kotara, Raba i Rijeke dragovoljno su policiji predali automatsku pušku, 13 bombi, više od tri tisuće metaka…

Policija moli građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.
Posebno se moli građane da takva sredstva ne ostavljaju i ne odlažu na različitim mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more), u parku, kao ni na odlagalištima otpada zbog sigurnosti ostalih građana. Policija podsjeća da je u sklopu akcije Manje oružja – manje tragedija moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.
Više informacija o provedbi akcije može se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

error: Content is protected !!