Bakarske udruge zatvorile “Uskrs u Bakru 2021”

Program su pripremili KUU Sklad Bakar, Gradska straža Bakar, Podružnica umirovljenika Bakar te Društvo Naša djeca Bakar

BAKAR Sedma (posljednja) nedjelja Uskrsa bila je prigoda da bakarske udruge zatvore manifestaciju “Uskrs u Bakru 2021”. Prošle godine manifestacija se nije održala radi restriktivnih epidemioloških mjera, a ove godine Bakrani su održali manifestaciju poštujući epidemiološke mjere. Organizirali su predavanja, walk-in izložbe, pjevačke pop-up nastupe, humanitarne i eko akcije te instalaciju uskrsne pisanice.

Kišno vrijeme diktiralo je program zatvaranja “Uskrsa u Bakru 2021”. Walk-in izložba fotografija Miljenka Šegulje postavljena je ispod tendi bakarskih restorana i kafića: Caffe Nautica, Caffe Caponka i Konoba Cvitić. Radovi Društva Naša djeca izloženi su u potkrovlju bakarskog Perila. Na svim navedenim lokacijama je usprkos kiši nastupila i Ženska sekcija mješovitog pjevačkog zbora Sklad. Podružnica umirovljenika Bakar organizirala je predavanje o povijesti Bakra, a Bakarska gospoda i Gradska straža Bakar u svečanim su odorama prezentirali Bakar. Sudionike i prolaznike je poznati bakarski fotograf i voditelj Sekcije za vizualne umjetnosti Miljenko Šegulja počastio profesionalnom foto sesijom u foto kutku kod Perila. Obrađene fotografije Bakarke i Bakrani zatražit će od Šegulje, ali će ih moći preuzeti i na Facebook stranici Kulturno umjetnička udruga Sklad (https://www.facebook.com/sklad.bakar).
– Da bi program ipak bio dostupan široj publici, sve događaje je Miljenko Šegulja snimio i u skoro vrijeme će pripremiti digitalnu razglednicu kojom ćemo naš “Uskrs u Bakru” prezentirati na YouTubeu, društvenim mrežama i medijima. najavila je predsjednica KUU Sklad Dunja Vladislović.

Program su pripremile udruge KUU Sklad Bakar, Gradska straža Bakar, Podružnica umirovljenika Bakar, Društvo naša djeca Bakar, a uz financiranje Grada Bakra i Ureda Primorsko-goranske županije.

error: Content is protected !!