Ban Mažuranić i pratnja poveli u šetnju kroz stoljeća Novog

U sklopu programa Novljanski ljetni šušur krenulo se u šetnju gradom koja je otkrivala sličice iz povijesti Novog Vinodolskog

NOVI VINODOLSKI Danas se u Novom Vinodolskom održao Novljanski ljetni šušur u sklopu Dana susjedstva, kao dijela manifestacije EPK. U jutarnjim satima u Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski održana je dvosatna likovna radionica za sve generacije “Kad Regoč i Kosjenka ožive”. U Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski emitiranjem video priloga predstavljeno je i europsko susjedstvo Novog Vinodolskog – glazbeni kolektiv Lydenskab, iz danskog grada Aarhusa. Europski susjedi, naime, nisu mogli stići u Novi zbog epidemije.

 

 

 

 

 

Dan susjedstva Novog Vinodolskog otvoren je na Precrikvi. U uvodnom govoru gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić podsjetio je na vrijednu kulturnu baštinu Novog Vinodolskog koji se izrazito ponosi svojom tradicijom. Gradonačelknik Piškulić preuzeo je vremensku kapsulu susjedstava. Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i primorsko-goranski dožupan Petar Mamula. Zapjevala je i klapa Vinčace, a potom je krenula šetnja starim gradom. Znatiželjnici su kroz polusatnu šetnju mogli doznati više o povijesti Novog Vinodolskog. Na čelo kolone stajao je sam ban Ivan Mažuranić kojeg je, kao i uvijek, utjelovio Marinko Rubčić. O Novom su kazivali Ana Blažević Božić, Marina Klement, Ante Peričić i Mandalena Sokolić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve je završilo u dvorištu kuće Mažuranić lutkarskom predstavom Šuma Striborova, u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

error: Content is protected !!