NK Vinodol: susjedi nam uzimaju igrače preko noći, da se bar jave u klub

Niti možemo, niti želimo zabraniti igraču da prijeđe u neki klub, ali uzimati igrače pred prvenstvo, nije korektno, ističe predsjednik trećeligaša iz Novog Pavelić pitajući se je li treća liga amaterska, profesionalna i profesionalna kad se toliko plaćaju igrači

NOVI VINODOLSKI U jeku priprema redove trećeligaša Vinodola napustio je pouzdani stoper Luka Ban, a čini se da će Vinodol napustiti i dijete kluba Antonio Buljat. Ban je otišao u Nehaj, a Buljat bi trebao u Crikvenicu. U Novom Vinoodolskom ne kriju ljutnju na susjede.
Predsjednika NK Vinodola Nevena Pavelića žalosti što se nitko iz Nehaja i Crikvenice nije javio u klub.
“Preko noći, pred prvenstvo, su nam uzeli igrače. I nije prvi put. Ništa novo. Mislim da bi bi red da se javilo u klub, da razgovaramo kao susjedi i sportski prijatelji. Razumijemo želje igrača, no zar ne bi bilo korektnije, na zadovoljstvo klubova i igrača, da se transferi realiziraju kroz suradnju. Niti možemo, niti želimo zabraniti igraču da prijeđe u neki klub, ali bi bilo lijepo da klub koji uzme našeg igrača ponudi zauzvrat nama nekog igrača koji možda nije u prvom planu”, objašnjava predsjednik Vinodola Pavelić koji će ukazati na probleme koji nagrizaju niže lige.

Predsjednik Vinodola Pavelić

“Što je treća liga? Je li to profesionalna liga? Poluprofesionalna liga? Što su igrači? Jesu li amateri, poluprofesionalci ili profesionalci? Ne znam kako netko može plaćati igrača 4.700 kuna mjesečno. I imati na popisu toliko igrača? Gdje je tu računica? Otkud klubovima novac za takav pogon? Niti NK Vinodol, niti Novi Vinodolski si ne mogu tako nešto priuštiti. Mislim da s pravom mogu postaviti pitanje da li se taj novac legalno isplaćuje, plaća li se porez ili se plaća na ruke. Koliki budžet uopće imaju klubovi koji toliko plaćaju igrače? Svi mi koji smo u nogometu znamo da je puno igrača nasjelo na obećanja i na kraju ostalo bez novca”, prilično ljutito je komentirao najnovije transfere predsjednik Vinodola koje će primijetiti i sljedeće.
“Ulažemo u omladinski pogon. Dečki igraju kod nas 15 godina i onda netko tko je potpuno zanemario omladinski pogon uzme igrača koji je odrastao u našem klubu i trebao bi 15 godina nositi igru Vinodola”, zaključuje Pavelić.

Antonio Buljat

error: Content is protected !!