Borac napokon stigao do prvih bodova

Borac – Lokomotiva 3:0 (0:0)
Igralište NK Borac. Gledatelja:150. Sudac: Željko Bunčić (Poreč)
Strijelci: 1:0 Kovač Birkaš (60.), 2:0 Dukađin (71.), 3:0 Dukađin (87.)
Žuti kartoni: Pribanić, Sedlić (Borac), Medić (Lokomotiva)
BORAC Ćućić, Kovač Birkaš (od 89. Arapinac), Ivančić (od 80. Grdinić), Dukađin (od 90. Spajić), Rukavina, Pribanić, Žeželić, Prgić, Sedlić (od 75. Hasani), Jurić, Omerović
LOKOMOTIVA Smolčić, Sablić, Padavić, Medić, Jakšetić, Pilepić, Barić (od 78. Arrigoni), Nekić, Kružić (od 69. Poštić), Konić, Popović (od 75. Smiljanić)

Borac je uvjerljivo svladao Lokomotivu u derbiju začelja četvrte lige, osvojio prve bodove te Riječanima prepustio zadnje mjesto na tablici. Domaćini su mogli već u petoj minuti do prednosti. Na rubu šesnaesterca neoprezan je bio branič Lokomotive, te se na travi našao Pribanić, a sudac pokazuje na bijelu točku. Omerović nije dovoljno odlučan da dovede Borac u vodstvo. Prvo poluvrijeme igralo se na gostujućoj polovici. Žuti su pokušavali doći do gola preko ubačaja i prodora sa strane. U 23. minuti Jurić ubacuje, a loptu preko gola glavom šalje Sedlić. Nakon pet minuta slična situacija, ubacuje Prgić, a Kovač Birkaš ne uspijeva zabiti. Lokomotiva je igrala na kontru i polukontru, te su tako iz jedne situacije izborili slobodni udarac na samome rube šesneasterca. No udarac odlazi iznad gola. Pri kraju poluvremena Rukavina na ubačenu loptu pogađa prečku te se tako na odmor otišlo bez gola.
Kapetan domaćina Dukađin prebacio je u višu brzinu i potaknuo ekipu na bolju igru i stvaranje više šansi. Tako je u 60. minuti nakon slaloma Dukađina kroz gužvu, na loptu naletio Kovač Birkaš koji je načeo mrežu Lokomotive. Nakon deset minuta preciznom loptu u dubinu ispala je zadnja linija gosti i Dukađin se ovoga puta našao u ulozi strijelca. I to dvostrukog, jer u 87. minuti koristi svoju brzinu i postavlja rezultat od konačnih 3:0. Također treba pohvaliti gostujućeg vratara Smolčića koji je svojim intervencijama spriječio domaćina da ne ode u veću rezultatsku prednost.

error: Content is protected !!