Crikvenica dobiva ozbiljnu eno-gastro manifestaciju

Na krilima iskustva eno – gastro festivala „WineRi”, Selčanin Žarko Stilin i njegova agencija Aha marketing pripremaju event koji bi trebao osvježiti predsezonu u Crikvenici

Selce – Mala selačka agencija „Aha marketing” iz Selca koju vodi Žarko Stilin može se pohvaliti zapaženom manifestacijom Međunarodni eno – gastro festival „WineRi”. Treće izdanje potvrdilo je da je „WineRi” uhvatio korijenje u Rijeci. I upravo je to pitanje. Zašto Rijeka? Zašto ne Crikvenica ili Selce kao domaćin jedne takve pogođene manifestacije?

„Premalo tržište. Izlagači prvenstveno dolaze radi ugostitelja i hotelijera, a tek onda radi posjetitelja. Iza takve manifestacije u Crikvenici bi trebalo stati hotelsko poduzeće sa svojom logistikom. „Aha marketing” je tu, veseli me da jedna mala marketinška agencija iz Selca ima kompletnu opremu za event kao što je „WineRi”.

Marija Vukelić i Žarko Stilin

No, planiramo nešto i za Crikvenicu. Eno gastro manifestaciju „Vino s okusom soli” u kasnoj predsezoni, s 20-30 izlagača. Manifestaciju radimo u suradnji s Gradom Crikvenicom, Udrugom vinara Lucija, TZ Grada Crikvenice, Udruženjem obrtnika i Jadranom. Crikvenica sigurno ima potencijala za pet-šest sličnih festivala godišnje. Vidim hotel International kao lokaciju za takva događanja. Probat ćemo privući vrbničke vinare u Crikvenicu,  a ima dosta zainteresiranih iz drugih krajeva Hrvatske. Za posjetitelje će funkcionirati jednostavno. Platiš ulaznicu i degustiraš. Po principu „Dana vina Vrbnik”.

Što se tiče uspješnog „WineRi” na kojem je nastupilo 68 izlagača, među njima i desetak posto iz inozemstva, Stilin sprema promjenu koncepta.

„Pozicionirali bi se kao Festival autohtonih vinskih sorti. Žlahtina, jarbola i belice… Bazno kao festival kvarnerskih sorti, ali osigurali bi da sve autohtone hrvatske sorte budu zastupljene”, najavljuje Stilin.

Na sastanku gradskih vijećnika o turizmu koji je potaknuo Stilin razvila se diskusija kakva manifestacija treba Crikvenici.

„Vidim maškare kao veliki potencijal, no trebalo bi mijenjati koncept maškara, usmjeriti ga ka turistima. Po sezoni nam ne treba ništa od manifestacija. Ionako smo puni i nemaju gdje ljudi odsjesti ako se organizira neka velika manifestacija. Naše manifestacije moraju ciljati zimu, advent i maškare koje treba brendirati. U prostoru između sezone i zime, moramo se orijentirati na sportske pripreme i kongrese i cijela godina nam je puna.

A predsezona za evente?

„Samo sportski eventi. I još nešto. Ni jedan veliki event nije moguće organizirati bez Jadrana”, zaključuje Stilin.