Dođite na cijepljenje na Zamet bez najave

Možete doći sutra (četvrtak), u subotu, utorak i četvrtak od 8 do 18 sati

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Domom zdravlja Rijeka ovog i narednog tjedna nastavlja s aktivnim procjepljivanjem građana, odnosno Danima otvorenih vrata – javnozdravstvene akcije cijepljenja građana bez prethodne najave. Cijepljenje će se, kao i do sada, održati u dvorani na Zametu.

Prvi termin cijepljenja bez prethodne najave je već sutra (četvrtak) od 10 do 18 sati, dok je u terminima od 8 do 10 sati predviđeno cijepljenje osoba naručenih preko svojih obiteljskih liječnika. Cijepljenje u dvorani Zamet nastavit će se i u subotu (24. srpnja), utorak (27. srpnja) i četvrtak (29. srpnja) od 8 do 18 sati.

Dani otvorenih vrata nastavak su sustavnih napora NZJZ PGŽ u suzbijanju pandemije COVID-19, ali i spašavanju turističke sezone. Javnozdravstvene akcije Dana otvorenih vrata polučile su izniman uspjeh u suzbijanju pandemije. Samo u petak u dvorani na Zametu cijepljeno je 1.160 građana. Njih 596 prvom dozom i 564 drugom dozom. Sudjelovalo je šest timova za cijepljenje, uključujući i tim školske medicine, a građanima su bila dostupna cjepiva svih proizvođača, kao što će to biti slučaj i u narednim javnozdravstvenim akcijama cijepljenja bez prethodne najave.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Vladimir Mićović, dr.med. pozvao je još jednom sve građane da, s obzirom na sve bržu transmisiju delta soja, ne odgađaju cijepljenje te podsjetio na dostupne platforme za naručivanje na cijepljenje protiv COVID-19 – direktno putem e-mail adrese cijepljenje.poslovni@zzjzpgz.hr ili telefonom na 051/554-802, preko liječnika obiteljske medicine te platforme cijepise.zdravlje.hr.