FOTO Crikvenički učenici posjetili Poljsku

Osmero učenika OŠ Vladimira Nazora boravilo je, u pratnji učiteljica Martine Rubčić i Jasne Mataija, tjedan dana u Trzebiniji u sklopu Erasmus + projekta

CRIKVENICA Osnovna škola Vladimira Nazora iz Crikvenice ove godine prvi puta sudjeluje u Erasmus + projektu. Projekt se provoditi u suradnji s osnovnom školom iz poljskog grada Trzebinia. Osmero učenika crikveničke škole boravilo je tjedan dana u Trzebiniji. U pratnji su bile učiteljice Martina Rubčić i Jasna Mataija, koordinatorica Erasmus + projekta pod nazivom “Sharing the nature and culture heritage” (Dijeljenje prirodne i kulturne baštine).

Učenici i nastavnice upoznali su se s poljskim obrazovnim sustavom te prirodnim i kulturnom ljepotama Trzebinie i okolice. Posjetili su prekrasan Krakow i rudnik soli Wieliczka. Dva dana proveli su u Tatrama gdje su doživjeli pravi zimski ugođaj, ali i tople termalne bazene. Sudjelovali su brojnim radionicama, od izrade i ukrašavanja tradicionalnih poljskih kolača, jahanja konja, do sportskih aktivnosti i robotike.

Ponovni susret očekuje se u svibnju, kada učenici i nastavnici iz Poljske dolaze u Crikvenicu.