Crikvenica dobila osam i pol milijuna bespovratnih kuna za energetsku obnovu dviju škola i vrtića

Za vrtić se dobilo dva milijuna kuna, za OŠ Vladimira Nazora gotovo četiri milijuna kuna, a za obnovu škole Zvonka Cara koja starta na proljeće dva i pol milijuna kuna

CRIKVENICA Grad Crikvenica je za obnovu tri energetske odgojno-obrazovne ustanove, dvije škole i vrtića, dobio sedam i pol milijuna bespovratnih kuna od države i europskih fondova. Vrtić je nedavno uređen, u tijeku je obnova OŠ Vladimira Nazora, a na proljeće kreće energetska obnova škole Zvonka Cara.

Vrijednost obnove škole Vladimira Nazora i školske dvorane je gotovo šest milijuna kuna, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci. Navedena energetska obnova financira se kroz provedbu operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici“ potpisanog između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Crikvenice gotovo 40 posto iznosa energetske obnove financira se bespovratnim sredstvima, dok je od preostalog iznosa 50 posto prijavljeno na Ministarstvo regionalnog razvoja i Europskih fondova za sufinanciranje.

Za energetsku obnovu OŠ Vladimira Nazora Grad Crikvenica dobio je gotovo četiri milijuna kuna bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U sklopu radova na energetskoj obnovi škole i školske dvorane postavlja se toplinska izolacija na fasadu, ravni krov, strop prema tavanu i mijenja se dio postojeće stolarije.

Već u proljeće iduće godine krenut će i energetska obnova OŠ Zvonka Cara. Za navedenu energetsku obnovu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Crikvenici gotovo dva i pol milijuna bespovratnih sredstava. Obnovi škola treba dodati i nedavno završenu energetsku obnovu Dječjeg vrtića Radost, vrijednu šest milijuna kuna. Grad Crikvenica je za navedeno ulaganje dobio potporu od milijun kuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te jednaki iznos od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projektom su postignute velike uštede. Zgrada vrtića je iz energetskog C- razreda prešla u visoki A-razred, a u sklopu obnove osvježena je fasada, krov i stolarija te su postavljene i fotonaponske ćelije za proizvodnju električne energije i solarni kolektori za zagrijavanje vode.