“Kotor Calling!” zove na obnavljanje gromača na Kotoru

Tijekom tjedna održat će se radionica gradnje suhozida za djecu, obnavljat će se gromače na brdu na kojem je niklo prvo crikveničko naselje te šetati povijesnim Kotorom

Crikvenica – Tjedan u koji smo zakoračili u Crikvenici će obilježiti petodnevno događanje “Kotor Calling!”. Pod inicijativom “Kotor Calling!” krije se inicijativa za očuvanje najstarijeg crikveničkog naselja, na brdu iznad današnje Crikvenice, pokrenuta od strane lokalnih kulturnjaka iz muzeja, knjižnice i Centra za kulturu. Ove godine dio je programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

U srijedu, četvrtak i petak nudi se program “Kotor u dvorištu”. Radionica gradnje suhozida za djecu održavat će se u dvorištu OŠ Vladimira Nazora Crikvenica od 9 – 14 sati. Tradicionalna (g)radionica gromača odnosno obnova suhozida na Kotoru održat će se u subotu i nedjelju. Okupljanje je u devet sati kod Gradske sportske dvorane, a potom slijedi obnova gromača. Gromače se organizirano obnavljaju na Kotoru od 2013. godine. Nedjelja je rezervirana za “Hod(i) na Kotor”, šetnja uz vodstvo povodom dana zaštitnika stare kotorske župe svetih Šimuna i Jude Tadeja. Okupljanje je u 14 sati kod Gradske sportske dvorane.

Organizatori događanja “Kotor Calling!” su Muzej Grada Crikvenice, Udruga Dragodid, OŠ Vladimira Nazora Crikvenica, Katedra čakavskog sabora Kotor, a pokrovitelji Grad Crikvenica, Primorsko-goranska županija, EPK Rijeka 2020 i Izgradnja d.o.o.

error: Content is protected !!