FOTO Na Tribaljskom jezeru 15 ekipa kuhalo kotliće

Umijeće su prikazale ekipe iz Triblja, Drivenika, Bribira, Križišća, Jadranova i Novog Vinodolskog. Najboljom se pokazala ekipa Žderilci z Polja, druga je bila ekipa Bronac iz Drivenika, a treća ekipa Žabokrečine

TRIBALJ U sklopu Jelisaftine u Triblju održalo se natjecanje u pripremanju kotlića na Tribaljskom jezeru. Na startnu crtu stalo je 14 ekipa iz Triblja, Drivenika, Bribira, Križišća, Jadranova i Novog Vinodolskog. Na startu se najprije natkrivalo kotliće. Grmjelo je, ali i ostalo na tome. Kiša se ispadala prije početka natjecanja. Koncentirati se moglo samo na kotliće, dobro raspoloženje i Bribirske tamburaše koji su od kotlića do kotlića šetali pjesmom i davali poticaj natjecateljima.

Predvečer je zasvirao i Crescendo. Za najbolji kotlić svoju su kandidaturu istakle ekipe: Lahko ćemo, Žabokrečine, Maškare Dol Križišće, Bronac Drivenik, Brzi i žestoki Drivenik, Gabrielov kotlić, KUD Martin Matetić Jadranovo, Bugetić Bribir, Višćin kotlić, P i j, Ciborići, Novi Vinodolski, Ni Boljega, Žderilci z Polja i Barakute. Najboljom se pokazala ekipa Žderilci z Polja, druga je bila ekipa Bronac iz Drivenika, a treća ekipa Žabokrečine.

Nadmetanje u kotliću organizirala je Udruga za očuvanje narodnih običaja Vinodol Tribalj, uz potporu Vinodolske općine i TZ Vinodolske općine.

Druženju pored Tribaljskog jezera priključili su se i malonogometaši koji su odigrali turnir u Triblju i došli na proglašenje pobjednika uz jezero . Prvo mjesto pripalo je Prisiki koja je u finalu svladala ekipu Franko i prijatelji. Treće mjesto pripalo je Zagonjanima.

Na Tribaljskom Jezeru 15 Ekipa Kuhalo Kotliće

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!