FOTO Pričaonicama do novih mladih članova

Lani se šezdesetak male djece prvi put upisalo u Gradsku knjižnicu Crikvenica

Crikvenica – Pričaonica za djecu svake će srijede ispunjavati Gradsku knjižnicu Crikvenica dječjim osmijesima. Naizmjenično će se srijedama održavati “Bebeteka za čituljke” (za djecu od tri do pet godina) i “Bebeteka za bebuljke” (za djecu do dvije godine). Sinoć se okupila “ozbiljnija” ekipa. Stariju grupu, koja prima 15 djece u jednom terminu, vodi Tea Petek Manestar iz Dječjeg vrtića Radost Crikvenica, a mlađa grupa koja prima desetero djece povjerena je Mirti Gržić iz Rijeke. Radionica podrazumijeva prisutnost i uključivanje roditelja. Radionice se održavaju u sklopu Nacionalnog programa poticanja čitanja. Uglavnom se radionici odazivaju djeca iz Crikvenica, ali stižu i djeca iz Novog Vinodolskog i Grižana.

Svaki put je potrebno prijaviti se za radionicu zbog ograničenog kapaciteta iako se broj prijavljenih podudara s kapacitetom. Prijave se primaju na broj 051/243-238.

Poticanje djece na čitanje očito ima rezultate. Lani se šezdesetak male djece prvi put upisalo u Gradsku knjižnicu Crikvenica. Inače, djeca do osam godina imaju besplatnu članarinu u crikveničkoj knjižnici.