FOTO Projektni dan u OŠ Ivana Mažuranića: Tema tolerancija

Kroz čitav projekt proteže se zajednički motiv, a to su ribice izrađene na različite načine pod motom: “Svi smo mi različiti kao ribice, ali plivamo zajedno!”

Novi Vinodolski – U OŠ Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom održao se projektni dan s temom „Tolerancija“. Cilj je projekta razviti svijest učenika i svih drugih ljudi o važnosti tolerancije u životu, poštivanju različitosti i uvažavanja tuđih mišljenja i stavova. U projektnom danu sudjelovali su svi učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljima. Kroz čitav projekt proteže se zajednički motiv, a to su ribice izrađene na različite načine pod motom: “Svi smo mi različiti kao ribice, ali plivamo zajedno!”

Projektni dan započeo je sportskim igrama na igralištu ispred škole, nakon toga učenici razredne nastave dijelili su svoje afirmativne poruke svojim sugrađanima. U isto vrijeme učenici predmetne nastave oslikavali su klupe, stolice i palete, u dvorištu oslikavali društvene igre “Školica” i “Čovječe, ne ljuti se”, pisali sastavke na temu tolerancije, ljubavi i različitosti.

Sa svojim učiteljicama učenici Likovne i Povijesne grupe marljivo su izrađivali mural (4 x 2,5 metara) napravljen od 620 korištenih CD-a. Izrađeni su i video i strip s porukama o toleranciji. Poruke su prevedene na njemački i engleski jezik i od njih je napravljeno drvo s porukama na listovima. Izrađen je i brod od kartona s ribicama koje prenose poruke o toleranciji. Ispred knjižnice je oslikan zid s prikazom dječaka, svjetionika, morem i srcima u kojima pišu poruke tolerancije koje su smislili naši učenici.

Svečanost je završila priredbom koju je pripremio školski zbor Mažuranići i nastupom nove plesne skupine „Vallis“ te razgledavanjem svih radova izloženih u dvorištu i unutrašnjosti škole.