Gradonačelnik Piškulić primio sportašice OŠ Ivana Mažuranića

Učenice su postigle zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Rukometašice su osvojile dva druga mjesta na županijskim susretima, a šahistice su nakon županijske titule osvojile peto mjesto na državnom prvenstvu

Novi Vinodolski – Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić primio je sportašice koje su sudjelovale na županijskim i državnim natjecanjima, ženske rukometne ekipe OŠ Ivana Mažuranića, ekipu šahistica, njihove trenere; Zvonimira Kutiju i Gorana Tomljanovića te ravnatelja OŠ Ivana Mažuranića Borisa Turjaka.

Rukometna ekipa Delfin (5. i 6. razredi) osvojila je drugo mjesto na završnici županijskog prvenstva. Novljanke su nastupile u sastavu: Natali Barac, Tea Bukovac, Lea Mataija, Maja Stjepanović, Ella Balen, Nina Dragec, Rahela Kljajić i Mia Rikanović. U kategoriji od petog do osmog razreda rukometna ekipa Delfin osvojila je također drugo mjesto, a za ekipu su igrale: Tina Mataija, Tena Mataija, Sara Babajić, Rafaela Lorbek, Ella Andonov, Mia Rikanović, Ella Balen, Katarina Kolakušić, Nela Butorac, Laura Raštegorac, Lea Mataija, Natali Barac, Tea Bukovac i Rahela Kljajić.

Na završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava u aktualnoj školskoj godini učenice su postigle zavidni rezultat u šahu. Nakon osvojenog prvog mjesta u Primorsko-goranskoj županiji, Ana Gašparović, Lucija Krpan, Ema Radović i Amarie Pavelić nastupile su na državnom prvenstvu u Vinkovcima i osvojile peto mjesto od ukupno 22 ekipe.

„Čestitam svima Vama uspješnim sportašicama kao i Vašim trenerima na osvojenom drugom mjestu na županijskom natjecanju u dvije kategorije te na visokom petom mjestu na državnom natjecanju u šahu. Vaši rezultati bitno doprinose promociji našeg grada i stoga sam ponosan na vas, te vam želim još mnogo sportskih i školskih uspjeha“, poručio je gradonačelnik Velimir Piškulić.

Ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića Boris Turjak istaknuo je izuzetnu suradnju škole sa svim sportskim klubovima na području grada te zaključio da se jedino s takvim pristupom mogu polučiti izvrsni rezultati.

error: Content is protected !!