FOTO/VIDEO Mesopustari uzeli ključ i vlast

Svjestan da maškare dugo traju, gradonačelnik je apelirao: Samo nemojte ostaviti velike dugove

KRALJEVICA Mesopustari su preuzeli vlast u Kraljevici. Nakon što su se spustili od Banja do rive uslijedilo je podizanje zastave i predaja ključeva. Gradonačelnik Dalibor Čandrlić i zamjenica Paula Vučković mirno su u suton, pod crvenim nebom, predali grad u ruke meštru kraljevičkih mesopustara Alemu Bašiću.

Predali su vlast, no nije loša solucija niti odmor dug gotovo dva mjeseca. Svjestan da ove godine maškare dugo traju, gradonačelnik Čandrlić je tek apelirao na mesopustare da ne ostave grad u dugovima. Zamjenica Vučković u stihovima se obratila novoj vlasti i okupljenim Kraljevičanima: „So zlo i se loše z grada potirajte van, a veselje i sriću dopeljajte nan“. Nijemi svjedok bio je pust Adam.

Mesopustari su potom otišli na tance u Kostrenu. U petak će na izbor kraljice riječkog karnevala gdje će imati svoju kandidatkinju, Dajanu Jurčić, a potom na tance u Pašac.   U nedjelju 27. siječnja idu u povorku u Crikvenicu. Prvu subotu u veljači će na tance, opet u Crikvenicu gdje gostuje Jole. U nedjelju 17. veljače će obilaziti mjesta, a u petak 22. veljače dočekuju goste. U nedjelju 24. veljače je dječja reduta. Prvu subotu u ožujku idu na karneval u Sloveniju. Dan kasnije sudjeluju u povorci na riječkom karnevalu. U utorak 5. ožujka obilaze vrtić, Forticu, dom na Oštru i gradsku upravu. Na čistu srijedu je kraj. Šentenca i bakalar.

Šmričke maškare prve subote posjetile su Crikvenicu i prisustvovale predaji ključeva grada u Matkovićima.

Mesopustari Uzeli Ključ I Vlast @ Kraljevica

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!