FOTO Srićina kuća je moja djedovina, a ja sam došla iz SAD-a i uživam na jedrenju

Peto izdanje Jedra Vinodola privuklo je 200 gostiju. Među njima i Tatjanu koja je došla iz Minneapolisa u grad svojih korijena

Novi Vinodolski – Jedra Vinodola u dva dana na jedrilice i pučinu odvele su 200 gostiju. U ponedjeljak se isplovljavalo iz Mitan marine, a danas iz novljanske luke. Gosti su uživali u poklonu Novljana. Najprije sat vremena pod jedrima, a potom u hladu srdelice koje su još ujutro plivale Vinodolskim kanalom. Manifestaciju je organizirao Jedriličarski klub YC Burin, uz pokroviteljstvo Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Novog Vinodolskog, Primorsko-goranske županije, Mitan Marine i Smart Sail Eco chartera iz Marine Novi.

Peto izdanje Jedra Vinodola privuklo je zanimljive goste.

“Srićina kuća je bila u vlasništvu moje obitelji. Moja baka i mama odrasle su u Srićinoj kući. Pradjed je imao luku i brodogradilište. Ja sam otišla s 19 godina u SAD na fakultet. Svako ljeto dođemo na tri do pet tjedana u Novi. Obitelj je prodala Srićinu kuću 1974. godine, ali smo kupili malu kućicu kod crkve. Uživamo u Novom Vinodolskom. Svake godine iz Minneapolisa dovedemo sa sobom puno američkih prijatelja. I svi su oduševljeni. Veselimo se jedrenju, to je doživljaj. I još u mom Novom”, priča nam Tatjana s kojom su u Novi došli suprug Daniel, djeca i prijatelji.

error: Content is protected !!