FOTO Volonterke Crvenog križa šiju maske

U Novom Vinodolskom i Bribiru sašiveno je 300 maski

NOVI VINODOLSKI/BRIBIR Gradsko društvo Crvenog križa Novog Vinodolskog, koje svojim djelovanjem pokriva i Vinodolsku općinu, pokrenulo je šivanje zaštitnih maski zbog pandemije koronavirusa. Maske su se počele raditi u prostorijama Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a u akciju se uključile Bribirke Jadranka Kršul, Sandra Stanić, Anita Tonković, Slavica Mavrinac, Goranka Klišanić, Anka Matasić, Adriana Horvat i Štefica Frković. Šije se na vlastitim strojevima u kućanstvima i u prostoru Crvenog križa Novog Vinodolskog.

Napravljene maske u daljnju distribuciju stavlja Crveni križ Novog Vinodolskog i volonterke Crvenog križa Vinodolske općine. Maske su namijenjene za višekratnu upotrebu, uz obvezno pranje na 95 stupnjeva. Sašiveno je 300 zaštitnih maski koje su već proslijeđene krajnjim korisnicima. Uzimaju ih službe koje rade na terenu s građanima, a dolaze i stanovnici Novog Vinodolskog i Vinodolske općine koji još uvijek rade na svojim radnim mjestima.

Svi koji se žele pridružiti navedenoj akciji mogu sve informacije dobiti na telefonske brojeve povjerenice Crvenog križa Bribir Biserke Lončarić (091/5858910), DVD-a Bribir (091/2488670 ili 051/248-867) te Crvenog križa Novi Vinodolski (051/245-622).