Stožer: Stroga kontrola osoba u samoizolaciji uz pomoć policije

Samo jedan nesavjestan građanin može nam potencijalno stvoriti cijelo žarište i veliki problem”, upozorava gradonačelnik Kraljevice Čandrlić

KRALJEVICA Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić nakon izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Grada Kraljevice najavio je strogu, dosljednu i bespogovornu kontrolu osoba koje se nalaze u samoizolaciji.

“Kontrolu građana koji imaju obvezu samoizolacije provodit ćemo u direktnoj komunikaciji s policijom i načelnikom 2. Policijske postaje Rijeka Marinkom Puškarićem. U Stožeru CZ pridružit ćemo i aktivne zaposlenike MUP-a s područja Grada Kraljevice. Oni “poznaju teren” i ljude i zasigurno će nam svima olakšati posao. Ovo je vrlo bitno pitanje kojem ćemo posvetiti dodatnu pažnju u interakciji s policijom. Samo jedan nesavjestan građanin može nam potencijalno stvoriti cijelo žarište i veliki problem”, upozorava gradonačelnik Kraljevice.

Organizirat će se dostava potrepština, hrane i lijekova za građane kojima je pomoć neophodna, prije svega za stariju populaciju, najavljeno je sa sjednice Stožera.

“Osim institucija koje imaju svoje predstavnike u Stožeru, kao Grad uputit ćemo poziv prema svim udrugama, sportskim klubovima i drugim subjektima na području Grada, kao i samim građanima da se uključe u volonterski rad u slučaju potrebe”, najavljuje Čandrlić.

Sutra će se održati radno-operativni sastanak s povjerenicima Stožera. Naime, u svakom mjestu na području Grada (Kraljevica, Šmrika, Križišće, Bakarac) imenovan je povjerenik i zamjenik.

“Pozivam sve građane Kraljevice da ove teške dane prebrodimo u uzajamnosti i zajedništvu. Kao gradonačelnik donio sam Odluku o redukciji svih nasušno nepotrebnih izdataka (isplata prema sportskoj zajednici, klubovima, udrugama u kulturi…), mijenjajući tako prioritete i potrebe u novonastalim okolnostima”, zaključuje gradonačelnik Kraljevice.

Nakon sjednice Stožera prošetali smo Kraljevicom. Kafići ne rade, centar je prilično prazan, građani čekaju redove ispred trgovina, djelatnice pekare neprestano dezinficiraju prostor.