Jakovarski stolnotenisači rušili svoje rekorde u Donjoj Stubici

Na Memorijalu Drage Čordaša nastupili su Karla i Petra Ivčić, Gabrijel Gržac i David Ahel

DONJA STUBICA Četvero mladih stolnotenisača Svetog Jakova nastupilo je na četvrtom Memorijalu Drago Čordaš u Donjoj Stubici. Ukupno se natjecalo 275 stolnotenisača u 12 kategorija (od najmlađih kadeta i kadetkinja do seniora i seniorki).

Najuspješnija je bila Karla Ivčić. U svojoj kategoriji (najmlađe kadetkinje) osvaja drugo mjesto, a u kategoriji mlađe kadetkinje treće mjesto. Karla do finala najmlađih kadetkinja dolazi bez izgubljenog seta. U finalu gubi tijesno 2:3 od igračice Rivetti iz Krapine koju je na prošlom turniru dobila 3:2. U starijoj kategoriji Karla prolazi grupnu fazu bez izgubljenog seta te prvi puta dolazi do polufinala u starijoj kategoriji. Ovo je prvi puta da se Karla penje na pobjedničko postolje u kategoriji mlađih kadetkinja.

Karla (prva s lijevo) sa srebrom

U kategoriji najmlađih kadeta Gabriel Gržac prolazi grupu s tri pobjede, bez izgubljenog seta. Kao pobjednik izlazi u susretima šesnaestine i osmine finala, pobjeđujući bez izgubljenog seta igrače iz Donje Stubice i Zagreba. Prvi put ulazi u četvrtfinale velikog turnira na razini Hrvatske. Mladi Jakovar zaustavljen je u četvrtfinalu od Zagrepčana koji je na kraju osvojio treće mjesto.

Petra Ivčić i David Ahel prolaze grupe kao drugoplasirani. Petra Ivčić u šesnaestini finala gubi 1:3. No, pamtit će turnir u Donjoj Stubici. Prvi put je Petra prošla grupnu fazu na turniru ove kategorije. Ahel prolazi šesnaestinu finala pobjedom od 3:0 protiv igrača domaće momčadi iz Donje Stubice, ali ga u osmini finala zaustavlja protivnik iz Zagreba koji je na kraju osvojio drugo mjesto na turniru.

Gržac i Ahel

Turnir je posjetio i predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza i višestruki olimpijac Zoran Primorac.

Sljedeći nastup mladi jakovarski stolnotenisači imaju u subotu (28. siječnja) na Krku gdje će klupske boje braniti u ekipnom natjecanju ekipa u Primorsko-goranskoj županiji.