Kadetsku ligu u Dramlju igralo 60 šahista

Šahovski klub Crikvenica nastupio je s dvije ekipe

DRAMALJ Šahovski klub Crikvenica ugostio je u Hrvatskom narodnom domu u Dramlju prvi krug natjecanja kadetskih šahovskih liga regije zapad (Istra, Primorje i otoci i Gorski Kotar). Prvu kadetsku ligu čini šest ekipa: Rijeka, Crikvenica, Goranka Ravna Gora, Vladimir Gortan Poreč, Junior Rijeka i Vodnjan. Odigrana su dva kompletna i dio trećeg kola.
Ekipa Crikvenica upisala je dvije pobjede: 3:1 svladani su Junior i Goranka te poraz u derbiju protiv Rijeke. Prve dvije ekipe u konačnom poretku stječu pravo igranja na državnoj završnici koje se i ove godine igra u prosincu u Crikvenici.

U drugoj kadetskoj ligi nastupilo je osam ekipa: Pula, Kraljevica, Crikvenica II, Lošinj, V. Gortan II Poreč, Cres, Veli Vrh Pula i Rijeka II. Odigrana su tri kompletna kola i dio partija četvrtog kola.
Druga ekipa Crikvenice upisala je pobjedu protiv V. Gortana II 3:1, remizirala s Kraljevicom 2:2 i izgubila od Lošinja 1:3. Prve dvije ekipe u poretku stječu pravo nastupa u prvoj kadetskoj ligi regije zapad.
Nastupilo je šezdesetak djece u pratnji voditelja i trenera u sportskom i fer natjecanju. Sudački dio posla odradilo su Nenad Jurman i Dušan Pijanović. Završni dio natjecanja održat će se u Vodnjanu 5. lipnja.