Kraljevica ponosna na kapetanicu košarkaške reprezentacije Andrijanu

Gradonačelnik Kraljevice Čandrlić primio je sugrađanku Andrijanu Cvitković, košarkašicu, reprezentativku, kapetanicu Hrvatske

KRALJEVICA Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić primio je sugrađanku Andrijanu Cvitković, košarkašicu, reprezentativku, kapetanicu Hrvatske. Kad mali grad, poput Kraljevice, da kapetanicu reprezentacije, to je velika stvar za čitav grad.

Predivan je osjećaj biti kapetanica reprezentacije, rekla je na primanju Andrijana koja se dva-tri tjedna odmara u svom gradu nakon sezone duge osam mjeseci u Španjolskoj, ligi koja spada među tri najbolje europske lige. More je najbolji tretman nakon naporne sezone, a u Kraljevici godinama imam uvjete za pripreme (dvorana i teretana) kakve rijetko tko ima, ispričala je reprezentativka iz Kraljevice.

Andrijana je počela igrati košarku u Kraljevici sa sedam godina. Nakon nekoliko godine prelazi u ŽKK Riječanka, a potom putuje u SAD. Paralelno sa srednjom školom i fakultetom u Daytonu, osam godina igra kiošarku. Vraća se u Europu, u budimpeštanski MTK, potom igra u Italiji pa dvije sezone u Njemačkoj. Posljednja postaja je San Sebastian.

Gradonačelnik Čandrlić se sjetio Andrijaninog nona Andrije Černija koji je bio tehniko kadetske ekipe Kraljevice u kojoj je igrao. Ta generacija Kraljevice tukla je kadete Cibone, tada europskog prvaka, Zadar s Komazecom i u finalu izgubila od Kukočeve Jugoplastike.

 

error: Content is protected !!